Gromovi pred novim izazovima: Dat ćemo sve od sebe kako bismo ponovno prezimili u Europi!

Nexe, pripreme

S pripremama za novu sezonu krenuli su i rukometaši našičkog Nexea, bez svog trenera Hrvoja Horvata, koji kao izbornik vodi hrvatsku juniorsku reprezetnaciju na Svjetkom prvenstvu u Alžiru.

Prvi tjedan treninge će voditi pomoćni trener Franjo Lelić i kondicijski trener Mirko Krolo, a u programu je rad u fitnesu, parku i dvorani.

“Trener Horvat i trener vratara Ninoslav Pavelić te trojica igrača (Manci, Šipić i Jelinić) su na SP juniora, igraju odlično i natjecanje u skupini su završili na prvom mjestu. U srijedu ih očekuje osmina finala i utakmica protiv Rusije. Želimo im puno uspjeha i što bolji plasman. Ivan Koncul se priprema za SP kadeta pa će nam se i on priključiti nakon tog natjecanja,” rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

Gromovi će odigrati i desetak pripremnih utakmica. Jednu i u svojoj dvorani, 5. kolovoza protiv Mađarskog Komla.

Nexe će u novu sezonu s dosta izmijenjenim kadrom: “Ove smo godine već početkom svibnja imali gotovu igračku križaljku, odradili smo već tada sve dogovore i transfere s novim igračima. Ovog smo ljeta promijenili čak devet igrača, a igrači koji su došli u skladu su s našom dugogodišnjom politikom. Velika većina njih je mlada, to su juniorski i kadetski reprezentativci, naša budućnost. Vjerujem kako će svaki od njih biti pravo pojačanje našeg kluba. Veliki je dio posla odrađen, zahvaljujem svim svojim suradnicima. Ja sada mogu mirno na godišnji odmor. Vjerujem kako će sezona pred nama biti bolja nego prošla, a potiho se nadam da bi mogla biti i najbolja u povijesti kluba,” dodao je Ergović.

Sezonu Nexe otvara 30. rujna kod hrvatskog prvaka PPD Zagreba, u prvom kolu regionalne SEHA Gazprom lige…

U 2. kolu EHF kupa Gromove očekuje dvoboj protiv boljeg iz susreta HRK Gorice i estonskog Polva Serviti. Prvu utakmica igra se 7. ili 8. listopada u gostima. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Našicama.

“SEHA Gazprom liga počinje vrlo brzo, već krajem kolovoza nas očekuje utakmica protiv PPD Zagreba. Liga će ove godine biti bez Veszprema te predstavnika Bosne i Hercegovine, a u ligu se vraćaju dva kluba iz Srbije. Očekujemo veliku borbu, atraktivne utakmice i još bolji plasman nego lani. Nadamo se pobjedi Gorice protiv estonske Polva Serviti u 1. kolu EHF kupa jer, kao što znate, nas u 2. kolu očekuje bolji iz tog susreta. Dat ćemo sve od sebe kako bismo ove sezone ponovo prezimili u Europi i igrali u skupinama ovog natjecanja. Na proljeće slijedeće godine očekuju nas i domaća natjecanja, Liga za prvaka i kup gdje su naši ciljevi i planovi svima poznati – biti odmah do najboljeg, a u Kupu možda i najbolji.”

“Svi smo željni rukometa, jedva čekamo početak natjecateljskog dijela sezone. Vjerujem da će naši navijači i ove sezone biti uz nas, još brojniji i glasniji nego prošle godine. Naša dvorana treba biti tvrđava u kojoj ćemo pobjeđivati velike momčadi,” istaknuo je predsjednik Nexea.

RUKOMET