HOO čestitao sjajnoj ronilačkoj reprezentaciji na dva europska zlata, srebru i tri bronce!

Goran Čolak

Našoj sjajnoj ronilačkoj reprezentaciji, koja je sa šest odličja bila najbolja na netom završenom Europskom prvenstvu u Turskoj, na uspjehu su čestitali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora – Zlatko Mateša i Josip Čop:

“Dragi naši ronioci,

na impresivan način nastavili ste predstavljati Domovinu na sportskim natjecanjima. Šest odličja i status najuspješnije nacije Europskog prvenstva kontinuitet je berbe kolajni vašeg iznimno nadarenog naraštaja. Čestitamo od srca na ovom uspjehu, s uvjerenjem da ćete nas i dalje ostavljati bez daha svojim vrhunskim ostvarenjima.

Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama vratila se iz turskog Kasa s ukupno šest medalja (dvije zlatne, jedna srebrna i tri brončane), što joj je donijelo i epitet najuspješnije reprezentacije Europskog prvenstva.

Zlato i srebro na početku natjecanja osvojio je Goran Čolak i to u disciplinama ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) te ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT). Osim osvojenog zlata, Čolak je u disciplini CNF postavio i svjetski rekord (83 metra). Brončanu medalju u ženskoj konkurenciji u disciplini CNF istog je dana osvojila Mirela Kardašević, zaronom od 58 metara.

Posljednjeg dana naši su ronioci izborili još tri odličja. U disciplini Jump Blue svjetska i europska prvakinja Lidija Lijić Vulić osvojila je zlatnu medalju, zaronivši na dubinu od 171,23 metra, a Mirela Kardašević broncu sa zaronom od 130,9 metara, dok se za broncu u disciplini ronjenje pod opterećenjem s monoperajom i stereo perajama pobrinula Mihaela Romić, sa zaronom od 71 metra.”

VODENI SPORTOVI