HOO u razvojni program za mlade i kvalitetne sportaše izdvaja samo 1,2 milijuna kuna

Mateša, Čop

U razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. godine Hrvatski olimpijski odbor (HOO) financirao je korisnicima svojih razvojnih programa za mlade i kvalitetne sportaše sa 1,2 milijuna kuna pripreme, natjecanja, sportsku opremu, zdravstvenu skrb, vitaminizaciju, testiranja i osiguranja. Podatak je to objavljen u izvješću Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa HOO-a na čijem je čelu novoimenovani ravnatelj Neven Šavora, a izvješće se našlo na dnevnom redu sjednice Vijeća HOO-a održane danas, 6. rujna.

U okviru Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija izdvojeno je 158,7 tisuća kuna za ukupno 69 korisnika, 484,8 tisuća kuna iznose realizirana sredstva za 115 korisnika Individualnog programa posebne skrbi o mladima a 564,7 tisuća kuna ona za 52 kvalitetna sportaša iz 14 sportova. U Programu potpore kvalitetnim sportašima svakako treba izdvojiti, kao odličan primjer razvoja i unapređenja rezultata sportaša, osvajačicu zlatne olimpijske medalje u bacanju koplja Saru Kolak koja je uvrštena u taj program 1. siječnja 2016. godine, a prije toga koristila je od 2012. godine Individualni program.

Proračun HOO-a za 2016. godinu iznosi 157 171 619,00 kuna.

Pred članovima Vijeća našlo se i šestomjesečno izvješće o programima za trenere iz kojeg je vidljivo da je HOO u prvoj polovici godine sufinancirao rad 65 trenera u 30 sportova, i to s mjesečnim iznosima od 5.000 do 18.000 kuna.

Od ostalih zaključaka Vijeća izdvajamo da su kajakaši Antonio Marinić i Ren Korpes (sprint C2) te taekwondaši Toni Kaneta i Kristina Tomić postali novi korisnici Razvojnog programa potpore kvalitetnim sportašima, dok je taekwondašica Matea Jelić uvrštena u Individualni program posebne skrbi o mladima.

Vijeće je odlučilo sufinancirati knjigu ‘Sport u vremenu globalizacije’ autora Damira Škare i Vladimira Stipetića sa 7.000 kuna, zatim ‘Trčanje u Hrvatskoj’ autora Stjepana Stolnika sa 6.000 kuna te ‘Istarski sportski biografski leksikon’ čiji je autor Eduard Hemar a glavni i odgovorni urednik Dario Koraca, sa 7.000 kuna.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,