HOO uručio prijenosno računalo europskom šahovskom prvaku Ivanu Šariću

Ivan Šarić HOO

Šahovski velemajstor i europski seniorski prvak Ivan Šarić imao je dva razloga za zadovoljstvo prilikom dolaska u Hrvatski olimpijski odbor u utorak. Nakon što ga je dan prije na 16. sjednici Vijeća nacionalna olimpijska udruga uvrstila u kategorizirane sportaše, i to na temelju vrhunskog rezultata, unatoč ne zadovoljavanju svih kriterija, Šariću je HOO osigurao i prijeko mu potrebno pomagalo za trenažni proces – prijenosno računalo. Dogodilo se to samo tri tjedna nakon što se kao senzacionalni europski prvak vratio iz Gruzije.

“Zahvaljujem se na ovom daru koji će mi biti od velike pomoći u nastavku šahovske karijere. Laptop je jedini dio opreme koji mi je istinski potreban i moram pohvaliti ljude iz HOO-a jer su ovaj moj problem riješili rekordno brzo za hrvatske prilike,” izjavio je Šarić, nakon što mu je dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak uručila uređaj, vrijedan oko 13.000 kuna.

U ulozi domaćina bio je glavni tajnik HOO-a Josip Čop koji je istaknuo da se u nabavku potrebne opreme europskom šahovskom prvaku krenulo odmah kad je iskazana potreba za njom te da se HOO pridržavao specifikacije uređaja, kako je zatražio šahovski velemajstor.

Glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza Alojzije Janković izrekao je vrlo ambiciozne planove HŠS-a za budućnost:

“Zahvaljujem se HOO-u na ovoj promptnoj reakciji za Ivana Šarića, a ona je samo dokaz naše odlične suradnje. Osim Ivana, imamo jako dobrih šahista i pokušat ćemo u budućnosti povećati proračun Saveza te ostvariti projekt uvođenja šaha u škole. Što se tiče Ivana, on je kandidat za svjetskog prvaka…”

Neven Šavora, ravnatelj HOO-ova Odjela za razvojne programe pojasnio je kako će uvrštenje u Razvojni program III. donijeti Šariću godišnje 42.000 kuna (za pripreme, stručni rad, vitaminizaciju…), a Robert Gojević, voditelj HOO-ova Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza, potvrdio da je i prijenosno računalo i nastup na Europskom prvenstvu financiran iz redovnih proračunskih sredstava.

Šarić za svoje nastupe ima specifične pripreme: “Od fizičkih napora, najviše trčim. Zapravo, jedino to. Ne pridajem pozornost drugim aktivnostima, kao niti vitaminima…”

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,