HPO: Sandra je puno učinila za hrvatski paraolimpijski sport i želimo da nastavi s radom i u budućnosti!

HPO, Radionica za novinare, Sandra Paović

Nakon osvojene brončane medalje s Mirjanom Lučić na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Bratislavi, najtrofejnija stolnotenisačica s invaliditetom u Hrvatskoj povijesti Sandra Paović najavila je kraj svoje sportske karijere. Kao razlog za ovu odluku navela je Sandra neslaganje s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom.

“Nadam se kako će se novonastala situacija razriješiti i da će sve uključene strane pronaći razumijevanja jedni za druge. Naš cilj je da Sandra nastavi djelovati pod okriljem Hrvatskog paraolimpijskog odbora i hrvatske reprezentacije i nadam se kako ćemo to ostvariti u što kraćem roku. Sandra je puno učinila za paraolimpijski sport i želimo da to nastavi raditi i u budućnosti,” izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a.

Odmah kreću razgovori između Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora kako bi se raspravili izneseni navodi i Sandrina odluka.

Hrvatski paraolimpijski odbor zatražit će očitovanje od Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom o navodima prekida Sandrine karijere jer su svi programi Sandre Paović u potpunosti realizirani, a u Hrvatskom paraolimpijskom odboru nikada nije zaprimljena nijedna opaska ili primjedba vezana za bilo koji dio realizacije programa ili nastupa na natjecanjima, ni od strane Hrvatskog stolnoteniskog saveza, ni od strane samih sportaša ili Sandre Paović. Zbog toga nas je ova neočekivana odluka iznenadila te se nadamo da nije konačna, piše hpo.hr.

PARAOLIMPIJCI