Hrvaticama težak ždrijeb rukometnog Eura: Nikome ne priznajemo da je bolji…

Šoštarić, Foto HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija saznala je svoje protivnice na Europskom prvenstvu, koje će se krajem godine održati u Francuskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića su smještene u skupinu C, zajedno s Mađarskom, Španjolskom i Nizozemskom, a utakmice će se igrati u dvorani u Montbéliardu.

“Sve su skupine teške čim dođeš na Europsko prvenstvo, nema loših reprezentacija. Možda bismo u nekim željama htjeli da se drugačije posložilo. Meni je problematično što je to bio ‘poludirigirana’ skupina jer su unaprijed stavili Mađarsku i Nizozemsku u istu grupu jer su unaprijed dali Nizozemkama da igraju u Montbéliardu. No, sve grupe su jake. Ja sam od onih koji kaže da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, ozbiljno se pripremiti i ne priznajemo nikome da je bolji od nas dok nas ne pobijedi na igralištu,” komentirao je Šoštarić.

Euro se igra od 29. studenog do 16. prosinca. Gradovi domaćini su Pariz, Nancy, Nantes, Brest i Montbéliard. Pariz će biti domaćin same završnice prvenstva, dok će Nantes i Nancy uz utakmice grupne faze biti domaćini i drugog kuga natjecanja.

Iz svake skupine u glavnu fazu natjecanja prolaze tri reprezentacije. Ako hrvatske rukometašice izbore drugi krug igrat će u Nancyju.

Euro 2018, Skupina C, raspored:

1. kolo, 1.12.2018., 18 sati: Hrvatska – Španjolska
2. kolo, 3.12.2018., 18 sati: Hrvatska – Mađarska
3. kolo, 5.12.2018., 18 sati: Hrvatska – Nizozemska

 

(Foto: HRS)

RUKOMET