Hrvatice u Zaboku izgubile od aktualnih europskih prvakinja: Jednostavno su moćnije od nas!

Hrvatska, HKS Marin Sušić

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u Zaboku upisala poraz od reprezentacije Srbije 66:84. Radi se o drugoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2023. U prvoj je utakmici Hrvatska slavila nad Bugarskom, a sljedeći je kvalifikacijski ciklus na rasporedu tek u studenom 2022. godine.

HRVATSKA – SRBIJA 66:84 (21:24, 14:31, 16:7, 15:22)

“Aleksandra Crvendakić je igrala savršeno, pogodila je apsolutno sve što je šutirala. Nama je ogroman problem bio fizički, u reketu, u skoku. Osjetilo se i da smo umorni, imali smo jako tešku utakmicu u Bugarskoj i teško putovanje. Njihova se reprezentacija pripremala osam dana samo i isključivo za nas. Međutim, ne treba tu tražiti opravdanja, jednostavno su moćnije od nas. Nisu slučajno prvakinje Europe i u polufinalu Olimpijskih igara, pokazale su da su presnažne za nas. U prvoj četvrtini, dok smo još parirali, ušli smo u problem s osobnim greškama i to nam je poremetilo ritam igre koji smo imali u napadu. Tek u drugom poluvremenu su odlično reagirale Petrak i Bura i tu smo vratili neki ritam. Kažem, prošla utakmica je na nekim curama ostavila veliki trag i nisu bile fizički tu,“ komentirao je izbornik Stipe Bralić.

“Mislim da nismo dobro skakački reagirale, tu su bile dominantnije i čvršće od nas. Osobno mislim da smo se u drugom poluvremenu probudili, ali kad igraš protiv takve reprezentacije, to je sigurno kasno. Drugi ciklus je tek za godinu dana, ali sada definitivno znamo što popraviti kako bi im se približili. Izbornik nam je u time-outovima govorio da ne odustajemo i da igramo sa srcem jer smo u takvoj skupini u kojoj je svaki poen važan,” dodala je Iva Slonjšak.
(Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA