Hrvatska bolja od Austrije: Dobra igra i pobjeda nad Thiemom puno mi znače za samopouzdanje

ATP Cup

Premijerno izdanje ATP Cup natjecanjem koje se od 3. do 12. siječnja igra u Australiji, hrvatski su tenisači otvorili pobjedom nad reprezentacijom Austrije. Marin Čilić bio je bolji od Dennisa Novaka 6:7(4), 6:4 i 6:4 dok je Borna Ćorić iznenadio četvrtog igrača svijeta Dominica Thiema sa 7:6(4), 2:6 i 6:3.

“Bio je to iznimno težak meč, pravi triler. Dennis je igrao na visokoj razini. Odličan meč za početak nove sezone,” rekao je nakon susreta Marin, a njegov suigrač Borna Ćorić je izjavio: “Puno mi znači pobjeda protiv igrača kao što je Thiem, posebice jer prošle sezone nisam igrao svoj najbolji tenis. Dobra igra i ovaj uspjeh dodatno će me napuniti samopouzdanjem za mečeve koje dolaze!’’

U susretima parova Ivan Dodig i Nikola Mektić slavili su nad Oliverom Marachom i Jurgenom Melzerom 7:6(4), 6:2 za konačnu potvrdu trijumfa.

ATP Cup novo je natjecanje nastalo kao odgovor na promjenu formata završnice Davis Cupa. Na natjecanju igraju 24 reprezentacije u šest skupina. Nagradni fond turnira je 15 milijuna dolara, a igrači se za svaku pobjedu nagrađuju ATP bodovima (maksimalno mogu osvojiti 750 bodova u singlu i 250 u konkurenciji parova).

Hrvatska igra s Poljskom 6. siječnja i Argentinom 8. siječnja.

TENIS