Hrvatska otputovala u Rusiju na finale Svjetske lige: Sukno je bio u suzama, teško mu je palo što neće biti s nama!

Sukno, Hrvatska, vaterpolo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Ruzu gdje ih od utorka očekuje završnica FINA Svjetske lige.

“S finalom Svjetske lige završit ćemo prvu etapu priprema za ono što je najvažnije ove godine, Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Naglasak odrađenih američkih priprema bile su fizička sprema i regeneracija igrača. U Rusiju odlazimo sa željom da pokušamo otići što je moguće dalje i da svaku utakmicu pokušamo pobijediti. Kroz te utakmice dobiti ćemo jednu jasniju sliku cjelokupnog rada u proteklom razdoblju te ono što nam još valja korigirati. Dobro je to što ćemo u grupi Svjetske lige imati dva protivnika iz Budimpešte, Rusiju i Japan,” rekao je izbornik Ivica Tucak, koji je i odradio 13 Barakuda za Rusiju. (Marko Bijač, Marko Macan, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić)

Nažalost, na finalu Svjetske lige neće biti kapetana Sandra Sukna, koji je ozlijedio prst pucačke ruke.

Upitan je i njegov nastup u Budimpešti…

“Ono što moram naglasiti je da već dugo nisam vidio igrača koji se u subotu nakon pregleda kod doktora u hotel vratio sa suzama, eto koliko mu je to teško palo, što neće biti dio reprezentacije i što sada neće biti s nama. To je pravi znak privrženosti nacionalnoj vrsti, hrvatskoj kapici i ovoj sjajnoj grupi mladića,” istaknuo je Tucak.

U utorak od 16.20 sati Hrvatska igra protiv Japana, u srijedu protiv Rusije, a u četvrtka je suparnik Australija.

Andro Bušlje bit će kapetan izabrane vrste: “Već u utorak nas očekuje prva utakmica. Neće biti lako, ali svjesni smo kvalitete koju imamo i koje rezultate imamo iza nas. Očekujemo da ćemo tako i nastaviti, prvo kroz Svjetsku ligu a potom naravno, da ćemo najbolji biti u Budimpešti na onome što je najvažnije, Svjetsko prvenstvo.”

“Iza nas je deset dana dobrog rada, zajedništva i izvrsne atmosfere u Americi koju je poremetila Sandrova ozljeda. Njemu je najteže što neće biti s nama i to se na njemu vidi. On je zaista kapetan momčadi i duša naše ekipe, naš ponajbolji igrač. To će sigurno ostaviti traga, no ispred nas je natjecanje na koje moramo ići, ne obazirući se na stvari koje remete ekipu. Vaterpolo je momčadski sport i mi moramo pokušati biti svi kao jedan i nadoknaditi taj gubitak,” istaknuo je Anđelo Šetka.

“Već sutra nas čeka jedna izuzetno teška utakmica s reprezentacijom koja je, usudit ću se reći pokazala najveći napredak, reprezentacijom Japana. Imamo snimke njihovih utakmica i radi se o protivniku koji izaziva maksimalan respekt te plivački nevjerojatno spremnoj momčadi. S bilo kakvim lošim pristupom i danom, može se uči u velike probleme. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grka izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2,” upozorio je izbornik.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI