Hrvatska pliva: Cilj je omogućiti svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću

Plivanje

Hrvatski plivački savez u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport te Vladom RH u 2020. godini krenut će u realizaciju hvalevrijednog projekta obuke neplivača ‘Hrvatska pliva’. Cilj je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Cilj provedbe Natječaja je financijskom potporom izvaninstitucionalnim programima iz područja športa povećati broj korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača, naučili plivati te ih potaknuti na organizirano bavljenje plivanjem.

U školi plivanja djeca uče plivati na zanimljiv i zaigran način. Program se sastoji od definiranog 20-satnog sadržaja i sljedećih elemenata poduke neplivača: uranjanje glave i disanje u mjestu, plutanje na leđima i prsima, klizanje i skok u vodu. Osnovni cilj programa poduke neplivača je osposobiti djecu da samostalno mogu preplivati 25 metara.

Plivanje, Hrvatska pliva

Program poduke neplivača HPS-a koristit će se za provedbu poduke u svim klubovima, članicama HPS-a koji će zadovoljiti uvjete natječaja Središnjeg državnog ureda za šport. Pozivamo plivačke klubove diljem Hrvatske da se uključe u ovaj iznimno važan projekt i osiguraju djeci da postanu sigurni plivači.

Hrvatska pliva

Hrvatski plivački savez kontinuirano radi na promociji plivanja, stipendijama za najuspješnije plivače, pripremama za razna natjecanja kao i intenzivnoj suradnji s Vladom RH koja je upravo plivanje uvrstila u dio Državnog proračuna za 2020.

VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,