Hrvatska pobjedom nad Rumunjskom praktički u osmini finala EuroBasketa: Možda je dobro da dolaze ozbiljnije utakmice!

Bender, FIBA

Hrvatska reprezentacija upisala je svoju drugu pobjedu na EuroBasketu 2017 slavljem protiv Rumunjske 74-58.

Hrvatska reprezentacija je nakon jučerašnje pobjede protiv Mađarske slavila i u drugoj utakmici EuroBasketa 2017 protiv domaćina Rumunjske. Reprezentacija Hrvatske tako nakon dva susreta u skupini C ima stopostotni učinak s kojim dočekuje utakmicu protiv Crne Gore koja je na rasporedu 04. rujna 2017 u 16:45.

Bojan Bogdanović je sa 21 košem predvodio Hrvatsku, dok je Vlad Moldoveanu ubacio 14 poena za Rumunjsku.

Pobjedom protiv Rumunjske Hrvatska je praktički osigurala jedno od prva četiri mjesta u skupini koja vode u osminu finala.

“Praktički smo se plasirali u osminu finala jer pobijedili smo Mađarsku i Rumunjsku. Nisam zadovoljan kako smo svekupno odigrali ova dva dana, a posebno kako smo nakon jučerašnje otvorili današnju utakmicu. Nakon toga vidjela se razlika u kvaliteti kad smo napravili 26-2. Mi nemamo tu klasu da možemo poput Španjolaca doći i igrati se, mi moramo ući u fight, možda je dobro da sad dolaze ozbiljnije utakmice,” rekao je izbornik Aco Petrović.

“Ovog trenutka vraćamo Roka Ukića, zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam. Marko Tomas je tu, danas sam procijenio da ga apsolutno neću koristiti, mislim da mu trebaju dva dana odmora jer će igrati protiv Crne Gore i Španjolske,” objasnio je Petrović za HRT.

“Da imate ekstra kvalitetu, da ste pokriveni na svim pozicijama, kako bi mi svi željeli, onda bi bili light verzija Španjolske, ali mi to sad nemamo, imamo problema na dvije pozicije i moramo to pokrivati,” dodao je.

Nakon dva kola po dvije pobjede u skupini C imaju Hrvatska i Španjolska, po pobjedu i poraz Crna Gora i Češka, a dva poraza Rumunjska i Mađarska.

HRVATSKA: Krušlin 6, Popović 9, Simon 4, Šarić 11, Ukić 7, Žorić 10, Planinić 1, Bender 3, Buva, Ramljak 2, Tomas, Bogdanović 21

KOŠARKA