Hrvatska pobjedom nad Šolinim Crnogorcima otvorila Croatia kup

Croatia vs Montenegro

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobjedom protiv Crne Gore 29:25 otvorila je ovogodišnji Croatia kup. Bila je to dosta izjednačena utakmica koju je Hrvatska dobila izvrsnom igrom u posljednjih desetak minuta.

Bolest je prorijedila hrvatske redove uoči prvog susreta Croatia kupa. Čak petorica igrača nisu bila na raspolaganju izborniku Goranu Perkovcu. To su Dominik Kuzmanović, Tin Lučin, Igor Karačić, Ivan Martinović i David Mandić.

Naša početna postava bila je sljedeća: Matej Mandić na vratima, Filip Glavaš i Marin Jelinić na krilima. Crtu je držao Veron Načinović, a na vanjskim pozicijama bili su Zvonimir Srna, Luka Cindrić i Luka Stepančić.

S Lovrom Mihićem i Mariom Šoštarićem na krilima ušli smo u drugi dio. Filip Ivić bio je na vratima, a Marin Šipić na crti.

Dugo se igralo pogodak za pogodak. Na ulasku u posljednjih deset minuta bilo je 22:22. Ipak, Hrvatska je uskoro preuzela vodstvo i uz pomoć odličnog Filipa Ivića, koji je imao nekoliko velikih obrana, ne samo da je uspjela sačuvati prednost, nego i pobijediti s najvećom razlikom koju je jedna ekipa imala u susretu, 29:25. Sa šest pogodaka najbolji strijelac u našim redovima bio je Mario Šoštarić. Pet je dao Zvonimir Srna, četiri Filip Glavaš. Kod Crne Gore prvo ime Miloš Vujović s osam pogodaka. Fenomenalni Nebojša Simić skupio je 15 obrana, prenosi hrs.hr.

Drugog dana turnira igraju Crna Gora i Slovenija u 17.00 sati. Croatia kup završava u subotu 6. siječnja u 17.00 sati susretom Hrvatske i Slovenije.

HRVATSKA: M. Mandić 5, F. Ivić 6, L. Mihić 3, D. Duvnjak 1, M. Šoštarić 6, L. Stepančić -/-, J. Šarac -/-, M. Maraš 2, V. Načinović 3, T. Kušan -/-, L. Cindrić 1, M. Šipić 1, F. Glavaš 4, Z. Srna 5, L. L. Klarica 1, M. Jelinić 2, izbornik: Goran Perkovac
(Foto: Jozo Čabraja/Kolektiff Images)

RUKOMET