Hrvatska protiv Kostarike otvara nastup na Socca svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu: Pokazali smo da možemo parirati najboljima!

Socca

Hrvatski malonogometni reprezentativci ove subote od 14.55 sati, uz izravan televizijski prijenos na Sport Klubu 5, otvaraju svoj nastup na Socca svjetskom prvenstvo u malom nogometu, koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

Na prvenstvu nastupaju 44 reprezentacije, a Hrvatska se nalazi u skupini B s Kostarikom, Meksikom i Sirijom, koja je ušla kao zamjena za Bahrein, koji zbog problema s vizama ipak neće nastupiti u Njemačkoj.

Izbornik Željko Ostrman najavio je svoja očekivanja: “Svi smo spremni, uzbuđeni i jedva čekamo početak!”

“Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji, a njima smo priključili još nekoliko novih igrača koje smo imali priliku isprobati na prijateljskim utakmicama”, rekao je izbornik Ostrman koji je prokomentirao i skupinu u kojoj se našla Hrvatska:

”Dosta izazovna skupina. Meksiko je odlična i fanatična ekipa te fizički dosta spremna. Imali smo ih priliku gledati na zadnjim prvenstvima gdje su ostvarivali odlične rezultate te nas s njima očekuje zahtjevna utakmica za koju ćemo se morati dobro pripremiti. Kostarika nam je mala nepoznanica, ali svakako ćemo i s njima morati biti dosta oprezni, pogotovo jer s njima igramo prvu utakmicu. Olakotna okolnost je što s reprezentacijom Sirije igramo zadnju utakmicu u skupini pa ćemo ih imati vremena proanalizirati jer o njima ne znamo apsolutno ništa”.

Hrvatska je na nedavnom EuroCupu u Moldaviji ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u elitnom rangu te treće mjesto na sveukupnom natjecanju. Hrvatski vratar Nikola Beljan proglašen je i najboljim vratarom turnira, a takav plasman, dodaje izbornik, samo im je dodatan motiv za ostvarivanje što boljeg rezultata u Essenu.

Hrvatska Socca

”Tamo smo pokazali da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama. Igrali smo dva puta izjednačenu utakmicu s viceprvacima svijeta, Kazahstanom, a to nam je samo potvrda da smo dobri i da možemo parirati s najboljim reprezentacijama. Nadamo se da ćemo na ovom prvenstvu ponoviti sličan uspjeh”, zaključio je Ostrman.

Sve utakmice naše, ali i ostalih reprezentacija moći će se pratiti u izravnom prijenosu na programima Sport Kluba ili Nova Sporta.

Hrvatska protiv Meksika igra u ponedjeljak u 21 sat (Nova Sport), a protiv Sirije dan kasnije u 17 sati (Nova Sport).

NOGOMET