Hrvatska protiv Španjolske, Albanije i Italije: Bit će nezgodno, teško i borbeno, ali navikli smo na to!

Uefa

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u Njemačkoj iduće godine u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Vatreni će nastup otvoriti 15. lipnja u 18 sati u Berlinu protiv Španjolske, nastaviti 19. lipnja u 15 sati u Hamburgu protiv Albanije, a treći nastup u skupini imati 24. lipnja u 21 sat Leipzigu protiv Italije.

“Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i aktualnog osvajača Lige nacija. Imat ćemo jako težak posao, ali nadam se da ćemo to uspjeti apsolvirati, kao i uvijek do sad. Naš cilj je proći skupinu, plasirati se u nokaut fazu natjecanja. Bit će teško i neizvjesno, ne smijemo podcijeniti niti Albaniju koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, a u vjerojatno odlučujućoj utakmici igramo protiv Italije. Dakle, bit će nezgodno, teško i borbeno, ali navikli smo na to. Pred nama je šest mjeseci, počinjemo se polako pripremati i nadam se da mi to možemo riješiti“, istaknuo je nakon ždrijeba izbornik Zlatko Dalić, prenosi hns.team.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset gradova: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale se igra na olimpijskom stadionu u Berlinu.

“Hrvatska je u najjačoj skupini, igramo protiv aktualnih europskih prvaka Talijana i osvajača Lige nacija Španjolaca. S druge strane, Hrvatska je trećeplasirana na svijetu. Dakle, skupina B je nedvojbeno jedna od najjačih, ali bit će zanimljivo. Prvu utakmicu protiv Španjolske igramo u Berlinu, gdje će biti puno naših navijača. Vjerujem u izbornika i naše igrače, ako budemo na razini vjerujem da možemo polučiti dobar rezultat“, rekao je Marijan Kustić, piše službena stranica HNS-a.

 

NOGOMET