Hrvatska protiv Srbije: Zadržati pobjedničku atmosferu, odmoriti udarne igrače i razveseliti navijače

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je odličan posao u prvom krugu Europskog prvenstva. Dvije pobjede, nad Crnom Gorom i Bjelorusijom, bile su dovoljne da osiguramo mjesto u Beču u drugom krugu i prenesemo važna dva boda u nastavak natjecanja.

Okršaj sa Srbijom u ponedjeljak u 20.30 sati nema nikakvu rezultatsku važnost, ali bitno je zadržati pobjedničku atmosferu i razveseliti nekoliko tisuća hrvatskih navijača, koji će do posljednjeg mjesta ispuniti dvoranu u Grazu.

Dobra vijest je i zdravstveno stanje u ekipi. Josip Šarac dobio je nezgodan udarac u koljeno, ali ipak nije ozbiljnije ozlijeđen i ostat će uz reprezentaciju…

Napravio je dijagnostički pregled magnetnom rezonancom i ustanovljeno je da osim ‘kontuzijskog edema i minimalnog izljeva kao reakcije’, nema drugih oštećenja zgloba koljena.

Lino Červar imat će priliku odmoriti svoje udarne igrače, poput Duvnjaka, Cindrića, Karačića i Stepančića, za kojeg niti nema pravu zamjenu.

Srbija je dobro poznati suparnik, protiv kojeg je Hrvatska igrala kvalifikacije za ovaj Euro. U Beogradu je završilo bez pobjednika (25:25), ali je u Zadru naša reprezentacija slavila s 27:23.

Na velikim natjecanjima Hrvatska je protiv Srbije igrala devet puta, obje ekipe imaju po četiri pobjede, a jedna utakmica okončana je remije,

Pamtimo dobro posljednja dva okršaja, u Londonu na Olimpijskim igrama bilo je 31:23, a prije dvije godine u Splitu na Europskom prvenstvu 32:22 za Hrvate!

“Pobjeda je recept za nastavak natjecanja, ali glavni cilj je dobro igrati i da smo svi na okupu u Beču, da možemo i regenerirati tim, pogotovo ove igrače koji su bili najopterećeniji kroz utakmice. Znamo da će publika doći, moramo poštivati naše navijače. Ponavljam, želio bih da sve dobro završi i da smo zdravi,” rekao je u najavi izbornik Červar.

“Opuštanja nema, moramo biti koncentrirani maksimalno,” između ostalog je naglasio Igor Karačić.

“Moramo biti koncentrirani na svoju igru, odigrati jaku obranu,” dodao je Marin Šego.

“Atmosfera je dobra, imamo kombinaciju mladih i starijih igrača, vidi se to na terenu,” dodao je prvi vratar Hrvatske.

U drugoj utakmici naše skupine Bjelorusija i Crna Gora će u izravnom okršaju odlučiti tko će se priključiti Hrvatskoj u Beču.

Rezultati by SofaScore

(Foto: HRS)

RUKOMET