Hrvatska se oprašta od Beča okršajem s aktulanim europskim prvacima: Bit će neizvjesno do samog kraja

Ilija Brozović

Odluka o prvom mjestu skupine I past će u srijedu u Beču od 16 sati, kad će Hrvatska u okršaj s aktualnim europskim prvacima Španjolcima.

Obje reprezentacije su osigurale polufinale, no, pobjednik će sasvim izgledno u borbi za finale izbjeći Norvešku.

Hrvatska je na ovom Euru redom svladala Crnu Goru, Bjelorusiju, Srbiju pa Austriju, Njemačku i Češku, dok je Španjolska bila bolja od Latvije, Njemačke, Nizozemske, Češke, Austrije i Bjelorusije. Oni su najefikasnija reprezentacija turnira s točno 200 postignutih pogodaka u šest susreta. U prosjeku to iznosi 33,33 pogotka po utakmici. Usporedbe radi Hrvatska je zabila 156 pogodaka, ili prosječno 26, a to znači osam manje po susretu. Hrvatska je do sada primila 133 pogotka, a Španjolska pak 152. U prosjeku Hrvatska prima 22,16 pogodaka po utakmici, a Španjolska 25,33.

U međusobnim okršajima na velikim natjecanjima Hrvatska je u 22 susreta upisala 15 pobjeda, a jednom je završilo neodlučeno. Posljednja dva dvoboja na Euru dobili su Španjolci, u Danskoj prije šest i u polufinalu u Poljskoj prije četiri godine.

“Za Hrvatsku se uvijek gine i snage još ima. Sigurno će biti jako teško protiv Španjolske. Naravno, nema kalkulacija, idemo po to prvo mjesto i vjerujemo u pobjedu. Španjolska je jak protivnik, nemaju ni jednu izgubljenu utakmicu, imaju odličnu obranu, vratare, krila. Ako mi budemo pravi u obrani, mislim da ćemo dobiti utakmicu,” poručio je između ostalog David Mandić.

“Osjećam se super, već sam prije bio dio reprezentacije i nije mi se bio problem uklopiti. Idemo na pobjedu i protiv Španjolaca, mislim da će i oni tako igrati i da će biti neizvjesno do samog kraja. Obrana će biti ključ, kao i u svakoj dosadašnjoj utakmici,” zaključio je Ilija Brozović.

Rezultati by SofaScore

RUKOMET