Hrvatska u siječnju u Poreču domaćin juniorskom rukometnom Europskom prvenstvu

HRS

Nakon što su Austrija i Italija nedavno odustali od organizacije Europskog juniorskog rukometnog prvenstva 2020. godine, Hrvatski rukometni savez se kandidirao za domaćinstvo tog natjecanja na osnovu međunarodnog tendera i uspio ga dobiti u konkurenciji uz Izrael i Italiju.

Prvenstvo će se održati od 7. do 17 siječnja 2021. godine u Poreču. To je sjajna prilika hrvatskim juniorima za još jedan iskorak i potvrdu vrijednosti na međunarodnoj sceni. Riječ je o igračima koji su prošle godine igrali kadetsko Svjetsko prvenstvo u Sj. Makedoniji gdje su osvojili deseto mjesto.

Pravo nastupa na tom prvenstvu ima 16 reprezentacija. Hrvatska je svrstana u skupinu s Francuskom, Portugalom i Austrijom. Prvenstvo se prvobitno trebalo održati od 13. – 23. kolovoza 2020. godine u Italiji i Austriji (Innsbrucku i Brixenu). Nakon pandemije korona virusa, EHF je prvenstvo odgodio za razdoblje od 7. – 17. siječnja 2021. godine u Austriji i Italiji.

“Budući da su te dvije države nakon svega, ipak odustale od organizacije prvenstva, Hrvatska je ponudila najpovoljnije uvjete i uspjela dobiti to natjecanje na međunarodnom natječaju,” piše hrs.hr.

(Foto: HRS)

RUKOMET