Hrvatska umjetnica izradila Fifin trofej ‘The Best’ i oduševila Zvonu Bobana: Prekrasno ispričana priča!

Ana Barbić Katičić, FIFA

Hrvatska umjetnica Ana Barbić Katičić autorica je Fifinog trofeja za nagradu ‘The Best’!

Svjetska nogometna federacija dodijelit će nagrade The Best 9. siječnja u Zürichu, a trofej za pobjednike dizajnirala je hrvatska umjetnica Ana Barbić Katičić. Trofej podsjeća na prepoznatljivi trofej za prvaka Svjetskog prvenstva…

“Nismo željeli odmak od klasičnog, a željeli smo poštovati dobro poznati identitet Fife. Trofej poštuje vrijednosti koje su temelj sporta. Bila sam oduševljena kada sam ga prvi puta vidjela izrađenog, bilo je to ostvarenje snova. Toliko je profinjen, toliko precizan, a kombinira jednostavnost i minimalizam, ideje iza ovog čarobnog trofeja”, ispričala je Barbić Katičić.

Izrađen je vrhunskom tehnologijom, koja se koristi u izradi dijelova svemirskih letjelica ili dijeliova za Formulu 1¸. Težak je 6,4 kilograma, a o njemu je za Fifa.com govorio i zamjenik glavne tajnice Zvonimir Boban, bivši kapetan Vatrenih.

“Lopta na vrhu predstavlja povijest nogometa i povijest Fife. To je prekrasno ispričana priča koja prikazuje poštovanje prema nogometnoj tradiciji”, rekao je Boban. (Foto: FIFA)

DRUŠTVENE MREŽE NOGOMET