Hrvatske atletičarke i atletičari spremni za Berlin!

Hrvatska, atletika

Hrvatska atletska reprezentacija spremna je za Europsko prvenstvo, koje se od 6. do 12. kolovoza održava u Berlinu, na impresivnom Olimpijskom stadionu.

Našu ekipu predvodi Sandra Perković, dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja, koja je titulu najbolje na Starom kontinentu osvajala na posljednja četiri Europska prvenstva, do Barcelone 2010., preko Helsinkija i Züricha do Amsterdama prije dvije godine.

U bacanju diska nastupit će još i Marija Tolj.

57.86m #discus_throw#love#athletics

Objavu dijeli Marija Tolj (@marija_tolj13)

Normu za Berlin ostvarile su još Ana Šimić u skoku u vis, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek na 100 metara s preponama, Anamari Kožul u bacanju kladiva, Ivana Renić na 50 kilometara sportskog hodanja te Bojana Bjeljac, Matea Matošević Hačić, Nikolina Šustić Stanković i Nikolina Stepan u maratonu.

U muškom dijelu natjecanja su Stipe Žunić i Filip Mihaljević u bacanju kugle, Ivan Horvat u skoku s motkom, Filip Pravdica i skoku u dalj, Mateo Ružić na 400 metara, Hrvoje Čukman na 400 metara s preponama, Sven Cepuš na 800 metara, Bruno Erent na 50 kilometara sportskog hodanja, Daniel Daly u maratonu.

5,71m yesterday ! PB NR #polevault #jumpnation #roadtoberlin

Objavu dijeli Ivan Horvat (@horvat.pv)

U štafeti 4×400 metara nastupit će Mateo Ružić, Mateo Kovačić, Sven Cepuš, Hrvoje Čukman i Mateo Parlov.

EUROPSKO PRVENSTVO BERLIN 2018 – RASPORED

OSTALI SPORTOVI