Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari na Europsko prvenstvo idu u prosincu

Đerek

Europska gimnastička federacija donijela je odluke o novim datumima i domaćinima ovogodišnjih odgođenih Europskih prvenstava za sportsku i ritmičku gimnastiku.

Tako će Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici ugostiti Baku od 9. do 13. prosinca, a isti grad bit će domaćin i europske smotre u ženskoj sportskoj gimnastici od 17. do 20. prosinca.

Kijev će pak od 26. do 29. studenoga 2020. godine organizirati Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici.

Sva tri natjecanja trebala su biti održana proteklog mjeseca, no kao i kompletan sport otkazana su zbog svjetske pandemije COVID-19. Europsko prvenstvo za gimnastičare trebalo se održati od 27. do 31. svibnja u Bakuu, za ritmičarke od 21. do 24. svibnja u Kijevu, a za žensku sportsku gimnastiku od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu. Francuski gimnastički savez nedavno je odustao od mogućnosti organizacije u nekom drugom terminu na jesen, stoga je Baku odlučio preuzeti oba domaćinstva.

“Ove odluke Izvršni odbor donio je na osnovu trenutnih informacija iz nacionalnih federacija i situacije u Europi kakva je sada. U ovom trenutku mislimo da je moguće na jesen organizirati ova natjecanja, međutim, Europska gimnastička federacija tijekom sljedećih mjeseci nastavit će ocjenjivati cijelu situaciju. Ako situacija ne bude dovoljno sigurna, reagirat ćemo u skladu s time. Zdravlje sportaša, trenera i gledatelja ostaje naša glavna briga“, rekao je predsjednik Europske gimnastičke federacije Farid Gayibov.

OSTALI SPORTOVI