Hrvatske rukometašice srebrne na Maditeranskim igrama: Imamo budućnost, imamo srce!

HRS, Mediteraanske igre

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u finalu Mediteranskih igara u Oranu od Španjolske 25:29. To je drugo srebro u povijesti za našu reprezentaciju. Uz to, još imaju jedno zlato i dvije brončane medalje.

Španjolska je sjajno otvorila susret. Nakon nepunih 6. minuta igre vodile su 0:4. A kad je tako, onda je to teško stizati čak i za kompletnu Hrvatsku, a ne ovu pomlađenu ekipu pa još osiromašenu ozljedama Lucije Bešen i Andree Šimare tijekom turnira.

S devet pogodaka iz 19 pokušaja najbolja u našim redovima Katarina Pavlović. Četiri pogotka dala je Stela Posavec. Kod Španjolki najefikasnija kapetanica Carmen Campos Costa s devet pogodaka.

“Utakmica finala sa Španjolskom je počela lošije po nas, u prvih par minuta primili smo tri, četiri gola tako da smo odmah bili prisiljeni zvati time-out. Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, jednu dobru utakmicu koju su na kraju odlučili detalji, vezani prije svega uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da je Španjolska imala 18 dana priprema za ove Mediteranske igre, a mi smo imali samo pet dana priprema, i dobro, u nekim detaljima to je i presudilo. Mogu samo reći da sam izuzetno ponosan na ove cure, na sve ono što su podnijele u ovih 20 dana, od Preloga pa preko Alžira, onog prvog dijela pa sad i sela te utakmica. Mi ni najmanjih problema s njima nismo imali, ponašale su se onako kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku. Dale su sve od sebe i postigli su ono što je malo tko očekivao. Došli smo do finala i u tom finalu se definitvno nismo osramotili. Odigrali smo jako, jako dobru utakmicu. Tih par profulanih šuteva i tehničkih greškica su nas doveli u situaciju da izgubimo, to ništa ne znači. Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da Hrvatska ima srce, da je ovo ipak većina igračica koje uobičajeno nemaju šansu igrati za Hrvatsku, ali svaka od njih je pokazala srce i ogromnu želju da u budućnosti bude dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija“, poručio je izbornik Nenad Šoštarić.

“Ponosna sam na svoju ekipu, dale smo sve od sebe, svoj maksimum. Stvarno, bile smo borbene od prve do zadnje miute, htjele smo to zlato, željele smo, ali mislim da je Španjolska za nijansu bila bolja od nas i čestitam im na tome, ali čestitam i svojim curama na borbenosti htijenju“, istaknula je reprezentativka Ema Guskić.

 

RUKOMET