Hrvatske vaterpoliste za Split vežu posebne uspomene: Pozivamo navijače da budu uz nas

Marko Žuvela

Hrvatski vaterpolski reprezentativci igraju diljem Europe posljednjih dana. No, sve su oči i srca usmjereni prema Splitu u kojem nas ove subote s početkom u 20 sati očekuje svečano izvlačenje skupina za Europsko prvenstvo. Hrvatski vaterpolski savez je pripremio pravi spektakl. Sliku iz Splita putem izravnog prijenosa HTV-a uživo će vidjeti više od sto milijuna Europljana.

Kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Krapić u Splitu je proveo nezaboravne godine: “Prva asocijacija na Split su sunce, more, riva, ljudi koji vole sport. Imam sve lijepe uspomene koje sam stekao tamo u tri godine koliko sam živio u Splitu!”

Ante Vukicevic

Posebne emocije prema Splitu ima igrač francuskog Marseillea i hrvatske reprezentacije Ante Vukičević: “Kasno popodnevno kupanje na plaži Kašjuni nešto je bez čega ne mogu u Splitu. No, najljepše uspomene za Split su one s mog vjenčanja s Ivanom te dan krštenja našeg sina Marka!”

Marko Žuvela iz Dubrovnika je svoj prvi vaterpolski trofej osvojio upravo u Splitu. “Pozivam sve navijače da budu uz nas na samom Europskom prvenstvu!”

U gradu pod Marjanom od 27. kolovoza do 10. rujna na Europskom prvenstvu nastupit će čak 28 reprezentacija (12 ženskih i 16 muških) s više od 600 sportaša i članova stožera, uz to 100 sudaca delegata i predstavnika LEN, 300 novinara, te preko 600 osoba direktno povezanih s organizacijom.

“Svaki protivnik koji se nađe u ždrijebu zaslužuje maksimalan respekt i mi ćemo se postaviti tako prema svima,” zaključio je kapetan Krapić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI