Hrvatski gimnastičari ipak nastupaju u Azerbajdžanu: Sve dok ne otkažu Olimpijske igre, dobro je

Ana Đerek

Hrvatska gimnastička reprezentacija jučer je otputovala na Svjetski kup u Baku, pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

U Azerbajdžanu će u četvrtak u kvalifikacijama partera nastupiti Aurel Benović te Tijana Korent na preskoku, a u petak Filip Ude (konj s hvataljkama) koji je i dalje u Igri za Tokio te sigurna olimpijka Ana Đerek (greda i parter).

Sa sportašima u Bakuu su i treneri Vladimir Mađarević, Igor Križimski, Miroslav Končarević te suci Julija Ljubančić i Boris Čulin.

“Dobro se osjećam uoči nastupa, dobro sam trenirao,” javio se iz Bakua Filip Ude.

“Ovi dani od mog nastupa na Svjetskom kupu u Melbourneu do danas prošli su relativno dobro. Iako, nisam mislio da će me ta vremenska razlika toliko pogoditi, a jest. Ali, dobro, nema veze. Ovo je moj drugi turnir u ovoj godini, veselim se i nadam se da će proći, ma mora proći bolje nego u Australiji.”

Za razliku od Udea, Ani Đerek će nastup u Bakuu biti prvi ove sezone.

“Nastupit ću na gredi i parteru, a s obzirom da mi je ovo prvo natjecanje od listopada prošle godine, nemam neke posebno velike želje. Nadam se da ću odraditi onako kako sam kući trenirala, pa kakav god to rezultat donese,” najavila je Ana.

U moru otkazivanja natjecanja zbog novonastale situacije oko koronavirusa, danas se pridružila i Svjetska gimnastička federacija (FIG) koja je priopćenjem potvrdila kako se potpuno otkazuje natjecanje Jesolo Cup koje se 4-5. travnja trebalo održati u Italiji, a odlučeno je i kako se na lipanj prebacuju Svjetski kup u Dohi (3-6. lipnja) u sportskoj gimnastici koji je kvalifikacijski za OI te Svjetski kup u Pesaru u ritmičkoj gimnastici (5-7. lipnja).

Hrvatska delegacija iz Bakua je direktno trebala letjeti prema Dohi (Benović, Ude i Korent te im se iz Zagreba trebao priključiti Jakov Vlahek), no ipak će se odmah po završetku natjecanja u nedjelju vratiti u Hrvatsku.

“Nije baš da mi je svejedno, ali nemam neki posebni strah. Mislim da je to većinom zato što smo ovdje u Bakuu pod kontrolom, mjerili su nam temperaturu čim smo sletjeli na aerodrom. Svaki put kad ulazimo dvoranu, na trening, mjere nam temperaturu, tako da mislim da rade sve po tom pitanju zaštite. Što se tiče otkazivanja turnira zbog toga, sve dok se ne otkažu Olimpijske igre, meni je dobro, tako da neću dramiti za bilo koje drugo natjecanje osim Igara,” komentirala je Ana Đerek.

“Mene iskreno cijela situacija s koronavirusom ne zabrinjava. Nisam se brinuo da će otkazati ovaj turnir. Iskreno, mislim da se malo prevelika panika i prašina podigla oko toga. To je moje mišljenje,” poručio je Ude.

OSTALI SPORTOVI