Hrvatski gluhi šahisti na Europskom prvenstvu u Ukrajini: Naš velemajstor Zlatko Klarić je treći nositelj

Šah

Od 15. do 21. srpnja u ukrajinskom Lvivu održava se 2. pojedinačno Europsko prvenstvo za gluhe u šahu. Na prvenstvu će nastupiti igrači i igračice iz 25 zemalja, a natjecanje se održava u muškoj, ženskoj, veteranskoj, juniorskoj te Open konkurenciji.

Hrvatsku će u Lvivu predstavljati u muškoj konkurenciji velemajstor Zlatko Klarić i FIDE majstor Bogdan Božinović. U ženskoj konkurenciji nastupaju Ana Vuljanić i Kristina Špilek, dok na Openu nastupaju Darko Švec i Goran Cechi.

“U muškoj konkurenciji naslov brani intermajstor Vladimir Klasan iz Srbije , dok naslov viceprvaka brani velemajstor Grunfeld iz Izraela te brončani intermajstor Milan Orsag iz Češke. Naš velemajstor Zlatko Klarić postavljen je za trećeg nositelja, a fide majstor Bogdan Božinović za šestog. Vodit će se velika borba za medalje između prvih deset rangiranih igrača i bit će to vrlo zanimljivo i napeto prvenstvo. U ženskoj konkurenciji apsolutne favoritkinje su Ukrajinke. Očekujem dobre rezultate i nadam se lijepim vijestima naših sportaša i sportašica,” rekao Je Darko Švec, dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije.

PARAOLIMPIJCI