Hrvatski rukometaši na ‘Štefanje’ ponovno na okupu: Naporno se trenira, ali važno je raditi na zajedništvu i van terena!

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Izabranici Line Červara na Badnjak odlaze svojim obiteljima i prijateljima, dok se već dan nakon Božića vraćaju u Ivanić Grad.

“Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu bitnu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro kada je prva grupa krenula s treninzima i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće.”

Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se sedam reprezentativaca.

“Jedva čekam da nam se pridruže i naši ‘Nijemci’ da budemo i kompletni i svi zajedno krenemo trenirati. To je bitno jer smo tada jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno ćemo ga priključiti”, istaknuo je Červar.

“S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema i tako sve do Splita.”

“Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu, a čeka nas i pripremna utakmica protiv Crne Gore,” dodao je izbornik.

“Za zaključak prvog dijela priprema imat ćemo večeras i zajedničko druženje kako bi se rasteretili i opustili jer je bitno raditi na zajedništvu i van terena.”

Hrvatski reprezentativci za drugu fazu priprema okupljaju se 26. prosinca

RUKOMET