Hrvatski vitezovi debitiraju u Firenci: Ispisujemo povijest hrvatskog boksa!

Croatian Knights, Italia Thunder

Hrvatski vitezovi otvorit će svoju debitantsku sezonu WSB Svjetske boksačke serije u talijanskoj Firenci, gdje će imati sraz s Italian Thunderom.

“Izuzetno smo sretni što ulazimo na velika vrata u svjetsko društvo. Ovo je plod dugogodišnjeg rada naših boksača, trenera, mojih suradnika, predsjednika WSB Hrvatska Mladena Mikolčevića i mene. Vjerujemo u ove momke i želim im sreću u prvom susretu ,” rekao je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, a direktor reprezentacija pri HBS-u Željko Mavrović je s optimizmom poručio:

“Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat.”

Debitantski nastup u WSB-u, osim tima, imaju i trojica naših boksača, koji će izaći na ring u Firenci. Osmerostruki prvak Hrvatske Filip Poturović (56 kg), profesionalac Ivan Njegač (64 kg) i viceprvak Europe do 22 godine Toni Filipi (91 kg). Uz njih Vitezove će pojačati izvrsna mlada bjeloruska nada Eugenij Karmilchik (49 kg) i Srbin od kojeg se puno očekuje, Aleksa Marković (75 kg).

“Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve,” izjavio je uoči odlaska izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.

Croatian Knights su u Italiji s trenerima Tomom Kadićem, Stjepanom Bačurinom i Vitalijem Karnilauom.

Prvi će u ring izaći Bjelorus Evgenij Karmilchik, hrvatsko pojačanje u kategoriji do 49 kg, protiv Talijana Federica Emiliana Serre. Filipa Poturovića u njegovom WSB debiju čeka Francesco Grandelli, inače profesionalni boksač. U poluvelteru će hrvatskom profesionalcu Ivanu Njegaču protivnik biti Paolo di Lernia, koji ima negativan WSB skor. Srbin Aleksa Marković, koji za Croatian Knights nastupa u srednjoj kategoriji, suprotstavit će se iskusnom Vincenzu Lizziju, zvanom Irac. Toni Filipi u teškoj kategoriji imat će priliku ‘osvetiti’ brata u borbi s talijanskim kapetanom Clementeom Russom, koji je lani s 3:0 slavio protiv Bepa Filipija, dok je 2013. na Europskom prvenstvu u borbi za medalju svladao i Marka Čalića.

BORILAČKI SPORTOVI