Hrvoje Horvat naslijedio Červara: Skupio sam puno iskustva i znanja

Hrvoje Horvat, HRS

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Lina Červara.

Istodobno, Upravni odbor je od Koordinatora za muški rukomet, Lina Červara, dobio prijedlog tri kandidata za novog izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. To su Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

“Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije,” piše hrs.hr.

Horvat je sin jednog od najboljih naših rukometaša svih vremena, popularnog Cvebe, koji je s bjelovarskim Partizanom bio prvak Europe, a s reprezentacijom bivše države osvojio je olimpijsko zlato i dvije svjetske bronce.

Mali Cveba trenutno je trener našičkog Nexea: “Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku.“

RUKOMET