HTS podijelio donacije, okršaj s Indijom igra se u Zagrebu: Ne smijemo ih podcijeniti, nadam se da ćemo biti kompletni

HTS

Hrvatski teniski savez održao je u Zagrebu redovnu godišnju Skupštinu. Od najvažnijih točaka treba istaknuti usvajanje financijskog izvješća te promjene u Upravnom i Nadzornom odboru. Novi član UO-a je Mišo Mesić, a u NO je ušao Reno Budić.

U svečanom dijelu sjednice Skupštine dodijeljene su donacije mladim i nadarenim tenisačicama i tenisačima, prikupljene na Noći hrvatskog tenisa, koja je održana u rujnu u Zagrebu. Donacije u iznosu od 15.000 kuna dodijeljene su Miliju Poljičku, Petri Marčinko i Dinu Prižmiću, donacije u iznosu od 10.000 kuna Lei Bošković, Antoniji Ružić, Tari Würth, Admiru Kalenderu, Luciji Ćirić Bagarić, Sari Svetac i Alenu Billu, a donacije iznosa po 3000 kuna primili su Luka Mikrut, Noa Vukadin, Matej Dodig i Patrik Jurina. Ukupan iznos donacija je 127.000 kuna.

Istom prilikom dodijeljeni su iznosi od 10.000 kuna udruzi Debra i teniskom klubu Travnjak. Riječ je o donaciji hrvatske Davis Cup reprezentacije, koja je nedavno primila državnu nagradu Franjo Bučar, a pripadajući iznos od 20.000 kuna igrači su odlučili donirati u humanitarne svrhe.

Odlučeno je kako će Hrvatska kvalifikacije s Indijom za plasman na završnicu Davis Cupa igrati u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, 6. i 7. ožujka iduće godine.

”Susret Hrvatske i Indije igrat će se na tvrdoj podlozi po novom sustavu natjecanja. Ovo je prilika svim navijačima za gledanje reprezentacije na domaćem terenu. Indija je dobra reprezentacija i ne smijemo ih podcijeniti, a imaju jako dobar par. Nadam se da će naši igrači u novu sezonu ući i zdravi, a na susretu s Indijom biti kompletni,” komentirao je novi izbornik Vedran Martić.

TENIS