HVS: Nalazimo se u jedinstvenoj situaciji, svi zajedno moramo poredati prioritete

Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Poruku svim ljubiteljima sporta i posebno vaterpola u ovim kriznim vremena svjetske pandemije koronavirusa uputio je i čelnik Hrvatskog vaterpolskog saveza…

“Poštovane i drage vaterpolistice i vaterpolisti, suci, opunomoćenici, klupski i djelatnici u Savezu, svi ljubitelji i poznavatelji vaterpola!

Zadnjih nekoliko tjedana, svi zajedno nalazimo se u doista jedinstvenoj situaciji, a koju do sada nikada nismo imali. Barem, ne ovakvu.

Zatvoreni su svi javni sportski objekti, pa tako i naši bazeni, prekinuta su sva sportska natjecanja, obustavljen je organiziran rad svih sportskih klubova, u svim kategorijama… šok za svakog istinskog sportaša, trenera, izbornika.

Cijeli svijet suočen je sa širenjem i pandemijom do sada nepoznatog virusa, a za kojeg trenutačno ne postoje odgovarajući lijekovi, niti cjepiva.

S obzirom na informacije koje dobivamo, stanje nije tako dramatično budući da više od 80 posto zaraženih osoba ne osjeti simptome bolesti ili su oni tek vrlo blagi.

No, obveza svakog pojedinca pa tako i svih nas, da se u sprječavanju širenja ovog virusa pristupi maksimalno ozbiljno i odgovorno.

Apeliram na sve vas, da u ovom osjetljivom trenutku, svi zajedno poredamo prioritete kako to situacija i nalaže. Stoga vas ovom prilikom molim, da svi svojim osobnim primjerom, svakim svojim postupkom i svakom svojom odlukom, jasno pokažemo da smo prvenstveno i vrlo odgovorni građani, a ne samo vaterpolisti, te osobe koje dolaze iz sporta.

Budimo i ovaj put primjer kao i mnogo puta do sada, pokažimo kako strpljenjem, osobnom odgovornošću, disciplinom, te striktnim poštovanjem uputa naših stručnjaka, Kriznog stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, možemo pozitivno doprinijeti u suzbijanju širenja ove zaraze.

O našim postupcima u narednom razdoblju, ovisit će koliko ćemo adekvatno zaštititi naše roditelje, naše bake i djedove, te spriječiti udar na zdravstveni sustav. A sve u cilju kako bi svaka osoba, kad i ako to bude bilo potrebito, uživala u najboljoj mogućoj medicinskoj skrbi.

Konačno, učinimo to i kako bi se svi zajedno što prije vratili svojim redovitim obavezama, nastavili živjeti kako je to bilo i prije pojave ovog virusa, te kako bi se mi vaterpolisti, vratili svojem najdražem staništu, bazenu i strastvenoj ljubavi – vaterpolu.

Srdačno vaš

Mladen Drnasin,

predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza”

VATERPOLO VODENI SPORTOVI