Ispravak teksta – “Taekwondo klub Jastreb viceprvak Europe: Vedran Golec svladao aktualnog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka!” – temeljem Zakona o medijima

Kanaet

Temeljem Zakona o medijima objavljujemo:

Poštovani,
Temeljem Zakona o javnom priopćavanju, članku 30. i članku 32. Molimo Vas za službeni demant i ispravak netočnih navoda objavljenih na Vašem portalu. Naime u spomenutom tekstu iznosite netočnu i neistinitu informaciju da je Jastreb drugi odnosno europski viceprvak iako je pehar vicepraka Europe na europskom klupskom prvenstvu pripao splitskom Marjanu.

Naime član Marjana Toni Kanaet je prvog dana seniorskih borbi u kategoriji do 74 kilograma osvojio zlatnu medalju uz četiri pobjede protiv Ismeta Begeca 22:8, Muhameta Sarija 23:2, Marka Mutaka 7:6 te u finalu protiv Cosara Gokhana 21:8 ukupnom bodovnom razlikom 73:24.

Kanaet je ujedno i jedini muški seniorski osvajač medalje prošle godine na prvenstvu Europe na kojem je osvojio srebrnu medalju te je na najnovijim svjetskim rang listama objavljenim 07.02.2017. godine zauzeo visoko 6 mjesto.

Drugi član Marjana Lovre Brečić osvojio je brončanu medalju uz tri pobjede protiv Adama Saraia 24:4, Enesa Medaka 30:10 i Nikita Skobeleva 28:7 dok je u polufinalu izgubio 11:12 od Hakana Recbera. Ukupna bodovna razlika Brečida bila je plus 60, točnije 93:33. Podsjetimo, Brečić je trenutno najbolji hrvatski senior na svjetskim rang listama, na tredem mjestu kategorije do 63 kilograma.

Marjan je tako za zlato Kanaeta dobio sedam bodova, za broncu Brečića bod, ali je pri tome po drugom kriteriju koji se gleda na svim relevantnim svjetskim i europskim natjecanjima ostvario sedam pobjeda. Usporedbe radi Vedran Golec je imao tri pobjede, a Luka Horvat dvije, dakle pet pobjeda te je Jastrebu na službenim rezultatima pripalo trede mjesto, a ne kako je opisano u Vašim novinama. Europski klupski prvaci nisu reprezentacija Azerbajdžana jer se radi o klupskom prvenstvu Europe ved klub iz Azerbajdžana Gilan TK.

Marjan je naslovu europskih klupskih prvaka iz 2015., te europskih klupskih viceprvaka iz 2016. dodao i tredi pehar u muškoj konkurenciji dok u ekipnom poretku seniorki ima trede mjesto iz 2016. godine.

S poštovanjem,
Glavni tajnik taekwondo kluba Marjan
mag.cin. Sandro Deak

Demant, Marjan


TKD Marjan

AKTUALNO
Tagged with: