Ivković: “Nećemo umirati od ljepote, moramo biti jednostavni, konkretni i učinkoviti”

Ivković, Foto NK Lokomotiva Zagreb

Lokomotiva je već ulaskom u playoff fazu Europske lige ostvarila povijesni uspjeh, no, zašto bi se na tome zaustavila?

U četvrtak od 20 sati na Maksimiru Lokosi dočekuju belgijski Genk te se nadaju pozitivnom rezultatu uoči uzvrata.

“Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli u ovu situaciju, u kojoj u dvije utakmice možemo riješiti ulazak u Europsku ligu. svjesni smo zadatka koji je pred nama, svjesni smo kvalitete protivnika, koji je na visokom nivou. Pred nama je protivnik i klub koji ima dugogodišnji uspjeh, koji je stvorio jako dobre igrače koji igraju po reprezentacijama, klub koji je konstantno prisustvovao skupinama Europske lige ili Lige prvaka. Moramo to prihvatiti i dodijeliti im ulogu favorita, a na nama je da na najbolji mogući način se dovedemo u neku drugu situaciju,” poručio je trener Tomislav Ivković.

Čak šest igrača Lokomotive dobilo je poziv U21 izbornika Gračana za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, Perić, Capan, Bartolec, Marić, Bočkaj i kapetan Fiolić.

“Gledajući po treninzima, vidim da moji igrači željno iščekuju utakmicu, koncentracija i motivacija igrača je na visokom nivou, jer takve utakmice se ne igraju svaki dan,” dodao je Ivković.

Strateg Lokosa nema previše problema sa sastavljanjem momčadi: “Svi igrači su zdravi i u kadru, osim Radonjića koji se ozlijedio još u utakmici s Osijekom. Nama odgovara svaki rezultat osim poraza, normalno da je pobjeda puno bolja, no, neodlučeno bez golova je i nova utakmica u kojoj je sve otvoreno!”

“Ne moramo i nećemo umirati od ljepote, već moramo biti jednostavni, konkretni i učinkoviti. Sigurno nećemo krenuti grlom u jagode. Što se tiče mladosti, vrlo smo slični – što se tiče načina igre, također smo slični. Očekujem da tko bude taktički bolje postavljen i taktički koncentriraniji, taj ima veće šanse za uspjeh, naravno da nijanse uvijek odlučuju, a to su igrači koji u određenom trenutku donesu prevagu.”

NOGOMET