Izazovna godina za hrvatsku Socca malonogometnu reprezentaciju: Krenule pripreme za Euro u Moldaviji, na izborničko mjesto vraća se Dino Kovač

socca-cro-slo-6191

Nakon nekoliko mjeseci zasluženog odmora možemo najaviti kako uskoro kreće natjecateljski vrlo zahtjevna godina za Hrvatski socca malonogometni savez.

Reprezentacija Hrvatske će u svibnju nastupiti u Moldaviji na Europskom prvenstvu gdje će braniti lani osvojenu broncu. Osim naših reprezentativaca na najjačoj europskoj smotri nastupit će još 20 europskih reprezentacija.

Hrvatska je voljom ždrijeba izvučena u skupinu ”C”, a protivnici će joj biti Bugarska, Španjolska i Luksemburg. Naša reprezentacija nalazi se među pet najboljih europskih reprezentacija po koeficijentu ISF-a te se zahvaljujući tome našla u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba.

Velika novost je povratak Dina Kovača na izborničko mjesto. Naime, dosadašnji izbornik Željko Ostrman najavio je Savezu kako zbog poslovnih obveza neće moći voditi reprezentaciju u Moldaviji te se vodstvo Saveza okrenulo svom već provjerenom suradniku koji je reprezentaciju vodio na prva dva Svjetska prvenstva, u Portugalu 2018. te u Grčkoj 2019. godine.

”Zahvaljujemo Željku Ostrmanu na sjajnim rezultatima koje je s reprezentacijom ostvario u svojem četverogodišnjem mandatu, s posebnim naglaskom na prošlu godinu. Računamo na nastavak suradnje i u budućnosti, a sada se okrećemo novim izazovima s vrlo iskusnim Dinom Kovačem na klupi te mu želimo puno sreće na Euru u Moldaviji”, izjavio je Vedran Prga ispred Hrvatskog Socca malonogometnog saveza.

Dino Kovač će uskoro objaviti popis putnika na moldavski EuroCup, a treba napomenuti kako je njegov prethodnik Željko Ostrman postavio visoko podignutu ljestvicu koju neće biti lako nadmašiti.

Hrvatski reprezentativci će u 2024. godini ponovno nastupati u sportskoj opremi branda JAKO. Suradnja je bila uspješna na obostrano zadovoljstvo te je produžena za još godinu dana, a naši reprezentativci, kao i stručni stožer, dobit će potpuno novu liniju opreme.

Za kraj napomenimo da krajem studenog slijedi kruna ovogodišnje sezone, a radi se o Svjetskom prvenstvu koje će se ove održati u Omanu. Podsjetimo, na posljednjoj svjetskoj smotri Hrvatska je osvojila sjajno četvrto mjesto, što je povijesni plasman za hrvatski mali nogomet,
dok je Nikola Beljan proglašen najboljim vratarem prvenstva.

Također, aktualni klupski prvaci Europe su igrači NK Victory iz Vrsara, a ove godine najbolje hrvatske momčadi pokušat će ostvariti što bolji plasman u Ligi prvaka koja će se održati u listopadu na vrlo atraktivnoj lokaciji, na grčkoj Kreti.

(FOTO: Marin Sušić)

NOGOMET