Između pravih sportaša nema razlike – razliku čine navijači!

RK zagreb, paraolimpijci

Na europskim utakmicama KK Cedevita i RK PPD Zagreb na navijačkim tribinama mogli ste zapaziti glasnu skupinu navijača s transparentom “Naprijed naši! Jedni uz druge i u Riju 2016!”.

Riječ je o hrvatskim paraolimpijcima koji su odlučili svojim primjerom pokazati ono što i sami neizmjerno priželjkuju, a čega im manjka – podrške navijača.

Dio je to veće kampanje koju je ovih dana pokrenuo Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO), a čiji je slogan “Između pravih sportaša nema razlike – razliku čine navijači.” Kako bi podigli svijest o početku Paraolimpijskih igara, hrvatski paraolimpijci odlučili su ispuniti domaće tribine, a od kolega sportaša, ali i cijele javnosti i medija zauzvrat traže jednaku podršku, kada će u rujnu nastupati na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Razliku čine navijači

“Utakmice hrvatskih sportskih klubova uglavnom su slabo posjećene. To se isto može reći i za gledanost Paraolimpijskih igara u Hrvatskoj, iako je riječ o vrhunskome sportu. To je bit problematike paraolimpijskog sporta na globalnoj razini”, kazao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

“Kao sportaš, kada imaš podršku sa tribine, to ti daje veću snagu za natjecanje i ostvarivanje što boljeg uspjeha. Zbog toga sam ponosan što sam mogao podržati naše dečke iz KK Cedevite i RK PPD Zagreba na njihovim europskim utakmicama. Bio bih istinski sretan da istovrsna podrška svih hrvatskih navijača bude upućena nama paraolimpijcima na Paraolimpijskim igrama u Riju u rujnu mjesecu,” poručio je Branimir Budetić, dvostruki osvajač paraolimpijske medalje i svjetski rekorder u bacanju koplja.

“Velika hvala paraolimpijcima što su nas bodrili i mi ćemo sigurno stajati uz njih,” obećao je Luka Žorić, igrač Cedevite.

I Zlatko Horvat iz RK Zagreb zahvalio se paraolimpijcima te obećao podršku na Igrama u Riju.

Navijači čine razlikuPut do uspjeha… #NaPutuZaRio2016

Posted by Zaklada Paraolimpijac on Thursday, 24 March 2016

Paraolimpijci, navijači čine razliku

Kampanju se može vidjeti na televiziji, u tiskanim medijima, vanjskim oglasima, internetskim portalima i društvenim medijima. Organizirali su ju i osmislili dugogodišnji partneri hrvatskih paraolimpijaca, VETTURELLI savjetovanje i agencija Bruketa&Žinić OM. (hpo.hr)

DRUŠTVENE MREŽE PARAOLIMPIJCI