Iznimna vrijednost i raskoš sveučilišnog sporta: Imamo nove Unisport prvakinje i prvake!

DSC09465

Nakon dva veličanstvena natjecateljska dana, hrvatska akademska zajednica dobila je svoje prvakinje i prvake za ovu sezonu. U Poreču su odličjima okrunjene najbolje studentice i studenti sportaši u 12 sportova. Prestižan događaj Unisport Finals 2023 i ove je godine pokazao iznimnu vrijednost i raskoš sveučilišnog sporta.

Žar borbe i želja za pobjedom vladali su na svakom terenu pa tako i u “Zelenoj laguni“. U jeku euforije ‘najvažnije sporedne stvari na svijetu’, do titule studentskih sportskih prvaka stigla je momčad Sveučilišta u Splitu. U uzbudljivom polufinalu prvo su svladali nogometaše Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s 3:1 da bi u finalu trijumfirali nad zagrebačkim Sveučilištem s rezultatom 4:2.

“Odlična utakmica dostojna finala s dva preokreta, prava utakmica u kojoj su obje ekipe išle na svaku loptu. Pehar se vraća u Split, pripala nam je ta čast i jako smo sretni. Profesori Erceg i Rađa su skupili jako dobru, mladu ekipu koja je zalog za budućnost,” sa zlatom oko vrata poručio je Petar Jović u redovima Splićana.

U dvorani “Intersport“ koja je ugostila odbojku, do najsjajnijeg odličja dominantno je stigla momčad Sveučilišta u Zagrebu. U polufinalu su pobijedili riječko Sveučilište s 3:0, a zatim su s istim učinkom nadigrali Sveučilište u Osijeku za dolazak na sam vrh.

“Želim zahvaliti svojoj ekipi i čestitati na osvajanju prvog mjesta, zasluženo. Sve ovo ovdje u Poreču je neopisivo i to stvarno morate doživjeti. Čestitam svima i veselim se idućoj godini“, istaknuo je vidno uzbuđen igrač zagrebačke ekipe Karlo Jakovac.

Kad se sve zbroji, bila je ovo još jedna uspješnica u režiji organizatora, Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Podrška članova akademske zajednice, dužnosnika iz javnog života Lijepe naše, baš kao i profesionalnih sportskih organizacija od kojih ćemo istaknuti Luku Marinovića, izbornika hrvatske ženske seniorske futsal reprezentacije koji je s tribina pratio finale ženskog futsala, najbolje govori o snazi Unisport Finals. Simbioza sporta, obrazovanja, znanosti i dualnih karijera još jednom se pokazala kao dobitna kombinacija.

Vjerujemo da će studentice i studenti iz Poreča ponijeti nezaboravne uspomene i samo lijepa sjećanja za cijeli život.

Imena sveučilišnih prvakinja i prvaka kao i sve informacije vezane za studentski sport dostupne su na web stranici Unisport HR.

“Vidimo se uskoro na novim terenima,” poruka je organizatora.

(Foto: Unisport HR)

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: