Jakov Vlahek srebrni na Svjetskom kupu u Kairu, Marko Jovičić osmi: Nadam se da ću tako nastaviti i u Osijeku

Miroslav Pavlović, Jakov Vlahek i Ratko Vuković

Jakov Vlahek osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Kairu dok je Marko Jovičić zauzeo osmo mjesto!

Vlahek, član ZTD Hrvatskog Sokola bio je drugi na konju s hvataljkama s ocjenom 13,770 i u svom drugom finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio drugu medalju. Nakon Varne 2017. godine kada je bio brončani, sada je stao na stepenicu više u Egiptu.

Jakov Vlahek

“Jako sam zadovoljan s rezultatom. Izvedba je bila dobra, osim jedne greškice koja mi se dogodila na početku vježbe, ali uspio sam ostati na spravi i privesti vježbu kraju. Zadovoljan sam s natjecanjem i nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima idućeg tjedna u Osijeku”, poručio je nakon finala srebrni Jakov Vlahek od kojeg je u Kairu bolji bio samo Ukrajinac Ilja Kovtun koji je osvojio i konja s hvataljkama i parter.

Marko Jovičić iz Gimnastičkog kluba Rijeka imao je premijeru i na svom prvom turniru SK završio kao osmi u finalu partera (13,070).

“Prije svega čestitam Jakovu na osvojenom srebru. Jako mi je drago zbog njega. Zadovoljan sam i sa svojim nastupom za prvi put. Dosta su me koštale prva i zadnja dijagonala, dosta veliki iskoraci, mala nesigurnost, ali ostalo je bilo jako čisto zbog čega sam jako zadovoljan. Sve u svemu, za prvi put je OK. Idemo dalje. Jedva čekam nove treninge, nove izazove i nove pobjede”, komentirao je Marko.

Hrvatska gimnastika u Kairu je došla do 273 muška finala na turnirima svjetskih kupova od osamostaljenja Hrvatske do danas, do ukupno 108. medalje, a Jakovova medalja je 32. srebro.

Miroslav Pavlović, Marko Jovičić, Jakov Vlahek i Ratko Vuković
Ako gledamo i mušku i žensku sportsku gimnastiku onda smo u Kairu došli do brojke od ukupno 380 finala, 140 medalja i 47. srebrne medalje.

Vjerujemo kako će se ove brojke ‘korigirati’ već sljedećeg tjedna kada je od 10. do 13. lipnja osječki Gradski vrt domaćin DOBRO Svjetskog kupa na kojem će hrvatsku ekipu činiti Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Jakov Vlahek, Filip Boroša, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić.

 

OSTALI SPORTOVI