Jarni nakon minimalnog poraza od Engleza: Bili smo bolji u drugom poluvremenu, sada više nema kalkulacija

Jarni

Hrvatska reprezentacija do 17 godina sastala se s Engleskom u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu u Mađarskoj, a jedan primljeni pogodak koštao ju je sva tri boda.

Odlučujući je pogodak već u osmoj minuti utakmice zabio Nwaneri.

“U prvom su dijelu Englezi bili bolji i dominantniji, premda su imali samo ta dva udarca u okvir vrata, a potom smo popričali u svlačionici, pregrupirali se za nastavak i izašli na teren s puno vjere i motiva. Bili smo tada bolji nego Englezi u prvom dijelu, imali smo nekoliko izvrsnih prilika za postići pogodak. Žao mi je momaka, emocionalno i fizički su se potrošili, ali kalkulacija više nema. Slijedi nam Švicarska i moramo ići na pobjedu. To nam jedino otvara put prolaska skupine, a već smo odradili dio priprema za njih. Nećemo trčati pred rudo, idemo korak po korak, objasnit ćemo igračima sve što trebaju za novi susret,” komentirao je izbornik Robert Jarni.

Na isteku prvog poluvremena Engleska je imala i priliku s bijele točke, no hrvatski čuvar mreže Hlapčić odlično je obranio pokušaj Goldinga.

“Bilo je dobro, igrali smo kako smo htjeli, makar smo primili nesretan pogodak na početku. Kako je utakmica odmicala, bili smo sve bolji, ali lopta nije htjela u mrežu. Treba se sada koncentrirati na ostale utakmice i nadamo se najboljem. Što se obranjenog kaznenog udarca tiče, vježbao sam s trenerom u klubu, naučio me kako ih braniti,” poručio je Hlapić, prenosi hns-cff.hr.

Za U-17 Hrvatsku su nastupili Hlapčić, Zebić, Puljić, Skelin, Sušak, Skoko (46′ Kujundžić), Levak (76′ Ćalušić), Pavić, Lalić (70′ Živković), Majić (70′ Kardum), Matković (76′ Rimac).

NOGOMET