Josip Vrlić novo pojačanje Mladosti: Vjerujem da ćemo iduće sezone sve trofeje vratiti u Zagreb

Josip Vrlic

Josip Vrlić novo je pojačanje HAVK Mladosti za iduću sezonu. Hrvatski reprezentativac igrat će na poziciji centra te pokušati pomoći zagrebačkom klubu u lovu na nove trofeje. Josip u Mladost dolazi iz Barcelonete s kojom je ove sezone osvojio španjolsko prvenstvo i Kup kralja.

”Velika mi je čast što dolazim u Mladost, jedan od najtrofejnijih klubova u Europi. Vjerujem da ćemo sljedeće sezone vratiti sve trofeje u klub i grad Zagreb. Veselim se početku sezone i dolasku u kulturno i sportsko središte Hrvatske. Vidimo se na bazenima Mladosti,” izjavio je novi Žabac.

Vrlić je rođen u Rijeci 1986. godine, a sa 198 cm i 130 kg nosi titulu jednog od najsnažnijih vaterpolista svijeta. Unatoč tome ili možda baš zbog toga Josip je često jedan od najučinkovitijih u bazenu. Uz Barcelonetu je igrao i za Primorje EB, brazilski Fluminense, VK Radnički Kragujevac i dubrovački Jug. Igrao je za nacionalnu vrstu Brazila s kojom je 2015. osvojio broncu u Svjetskoj ligi te iste godine i srebro na Panameričkim igrama.

U hrvatskoj je reprezentaciji je od 2016. te je dio tima koji se 2018. s Europskog prvenstva u Barceloni vratio s broncom.

Nakon Luke Bukića, Vrlić je novo potvrđeno pojačanje HAVK Mladost. Po završetku sezone, Mladost su napustili Antonio Petković, Ivan Buljubašić, Luka Sučić i Marino Čagalj.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI