Jug AO i Mladost igraju za trofej: Vaterpolo se vraća na sportsku scenu

Mladost

Vaterpolisti Mladosti slavili su i na gostovanju u Splitu i tako u dvije utakmice izborili finale Prvenstva Hrvatske. Žapci su pobijedili rezultatom 10:11 (2:1, 2:2, 4:5, 2:3). Najbolji strijelci u redovima zagrebačke momčadi bili su Luka Bukić i Miloš Ćuk s po tri pogotka dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Zvonimir Butić s četiri pogotka.

”Teška i neizvjesna utakmica. Kako smo i očekivali, obje ekipe bile su srčane i karakterne. Prekrasan ambijent, mogu reći da se vaterpolo vraća na sportsku scenu. Mislim da je na kraju pobijedio spretniji i sretniji protivnik. Izborili smo svoj cilj, ulazak u finale i u daljnjoj smo igri za osvajanje dva trofeja u iduća tri tjedna,” izjavio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš, Miloš Ćuk (3), Luka Bajić, Luka Bukić (3), Franko Lazić, Alex Bowen (2), Josip Vrlić, Matias Biljaka, Konstantin Kharkov (2), Jerko Anzulović, Jerko Jurlina i Marin Dašić (1).

Mladost je slavila u prvoj polufinalnoj utakmici u Zagrebu ali već tada je Jadran svojom igrom najavio da Žapce u Splitu čeka težak posao. Napeta utakmica na poljudskom bazenu igrala se gol za gol, a Mladost je pobjedom izborila finale u kojem ih čeka dubrovački Jug. U drugoj utakmici njihove polufinalne serije Gospari su na otvorenom bazenu u Crnici bili bolji od domaćeg šibenskog Solarisa rezultatom 6:16.

Prvi strijelac Juga bio je Daniil Merkulov s pet pogodaka, Loren Fatović i Filip Kržić dali su po dva dok su se Paulo Obradović, Marin Tomasović, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Žuvela, Hrvoje Zvono i Xavi Garcia po jednom upisali u strijelce.

Finalna serija kreće 18. srpnja prvom utakmicom koja će se igrati u Dubrovniku, no, prije toga u Gružu se igra i Final Four Regionalne lige, 14. srpnja.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI
Tagged with: ,