Juniori Cibone deklasirali Cedevitu za naslov prvaka Hrvatske, Roko Prkačin MVP: Ovo je omladinski ‘nuklearni’ pogon

Cibona, juniori, Foto Marin Sušić HKS

U finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske za juniore Cibona je premoćno slavila protiv Cedevite, rezultatom 113:75.

Fantastični Roko Prkačin ukupno je ubacio 37 poena uz 11 skokova te je proglašen i najkorisnijim igračem, MVP završnice juniora. Slijedili su ga Danko Branković s 19 poena i 12 skokova i Hrvoje Majcunić s 11 poena.

Zlatne kolajne im je oko vrata stavio novi izbornik reprezentacije Veljko Mršić.

“Nisam očekivao ovako visok rezultat. Danas su moji igrači odigrali savršenu partiju. San svakog trenera je da mu igrači ovako odigraju, a pogotovo u ovako bitnoj utakmici kao što je finale prvenstva Hrvatske. U nekim trenucima sam se osjećao kao višak. Oni igraju, zabijaju, a vi im dajete podršku i držite ih budnim. Oni su na svom maksimumu, klapa su na terenu i van terena, divni prijatelji što je najbitnije. Jako lijepo treniraju i ovo je nagrada za njihov trud koji su uložili ove godine! Ovu smo sezonu završili na najbolji mogući način, uzeli smo dva trofeja. Neki su igrači potpisali seniorske ugovore, san snova ne samo igrača nego i kluba i vodstva i drago mi je da postoje ovakve stvari u našoj košarci. Zahvalio bih se gospodinu Davoru Škari što mi je dao priliku da vodim ovu momčad, zajedno s direktorom Domagojem Čavlovićem,” istaknuo je trener Ivan Juran pa dodao:

“Omladinski pogon Cibone nije omladinski pogon nego omladinski nuklearni pogon! Zaista smo posloženi, prijatelji smo međusobno. Zahvale i treneru Anti Samcu koji mi je savjetima kroz sezonu pomagao, kao i Zvonimiru Periću. Ovo je vrhunac juniorske košarke!”

(Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA