Juniori Cibone na kvalifikacijama za završnicu Eurolige s Olympiakosom i Barcelonom: Nešto će se i nas pitati

Cibona, juniori, Prkačin

Juniori Cibone, generacija 2002. i mlađi, otputovali su u španjolsku Valenciju na euroligaški kvalifikacijski turnir, koji je na rasporedu od 27. do 29. prosinca.

Sudjelovat će osam ekipa, a uz zagrebačke Vukove tu su još i Barcelona, Herbalife Gran Canaria, LDLC Asvel Villeurbanne, Olympiakos, Tofas Bursa, Unicaja Malaga i domaćin Valencia.

Pobjednik ovog tunira osigurat će svoje mjesto na završnici juniorske Eurolige (Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament), koja će se održati unutar Final 4 turnira seniorske Eurolige u svibnju u Kölnu.

Cibona je u grupi s Valencijom, Olympiakosom i Unicajom, protiv koje i otvaraju natjecanje u petak u 12 sati.

“Pripremali smo se i svi igrači su spremni- Željni su pokazati što mogu. Igramo u skupini s izvrsnim momčadima, međutim, i nas će se nešto pitati. Motivacija je velika, a jedini je nedostatak što Roko Prkačin nije mogao trenirati s nama zbog seniorskih obveza. Trudit ćemo se dati svoj maksimum, to nam je prvenstveni cilj,” rekao je trener Ivan Juran.

U ekipi su, uz Roka Prkačina, Filip Paponja, Hrvoje Majcunić, Lukša Buljević, Noa Svoboda, Filip Kalajžić, Fran Belas, Luka Kumanović, Tomislav Ivišić, Vito Vujović, Marko Vučić i Zvonimir Ivišić.

KOŠARKA