Juran: Jedna četvrtina usmjerila je cijeli turnir, ostaje dojam da smo mogli izboriti završnicu u Kölnu

Cibona, juniori, Prkačin

Na kvalifikacijskom euroligaškom Adidas Next Generation Tournament turniru u Valenciji mladi košarkaši Cibone U18 nisu ostvarili željeni učinak.

Sjajno su otvorili natjecanje, fantastičnom pobjedom nad Unicajom, ali nakon toga gube od domaćina i Olympiakosa te na kraju protiv turskog Tofaša iz Burse osvajaju sedmu poziciju.

“Za nas je ovo bilo jedno veliko iskustvo. Ostaje veliki žal. Nakon prve pobjede protiv Unicaje, koja je na koncu igrala finale protiv Gran Canarie, ne mogu se oteti dojmu da nas je ta utakmica puno potrošila, jer smo odmah sljedeću utakmicu, s trećeplasiranom Valencijom, igrali nakon samo četiri sata,” analizirao je trener juniora Ivan Juran pa dodao:

“Jednostavno u tim nekim trenucima u drugoj četvrtini je nastupio totalni ‘black-out’ i to je dalje usmjerilo cijeli turnir. Da smo uspjeli pobijediti Valenciju direktno bi se plasirali u finale što bi nam dalo šansu za završnicu u Kölnu. Stvari se nisu odvijale u tom smjeru, ta jedna četvrtina nam je odlučila cijeli turnir.”

“Igrači su bili pod dojmom tog poraza pa se dogodila i loša utakmica s Olympiakosom. Sve ostale ekipe imaju momčadi koje su konstantno zajedno, igraju lige zajedno. Mi smo imali taj peh da nam se Prkačin priključio dan prije puta, braća Ivišić još jedan dan ranije i za ovako jake turnire je vrlo teško nove igrače uigrati u sustav. Turnir je bio organiziran fantastično. Na turniru nema neporažene momčadi, nijanse su odlučivale. Momci su se trudili i da su se neke stvari poklopile, imam dojam da smo mogli izboriti završnicu u Kölnu,” zaključio je Juran.

KOŠARKA