Kapetan Rozić: Zaista nam treba podrška, jer i dalje sve držimo u svojim rukama

Rozić, HKS

Košarkašku reprezentaciju u Osijeku protiv Mađarske očekuje prva od posljednje četiri ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska nije u zavidnoj situaciji i ako želi izboriti svoje mjesto u Kini morat će krenuti u pobjednički niz…

Izbornik Dražen Anzulović ne može računati na naše NBA igrače, pout Bojana Bogdanovića i Darija Šarića, ali niti na košarkaše euroligaških klubova, poput Krune Simona.

Za okršaje s Mađarskom i Litvom tako se našao i veteran Cibone Marin Rozić, koji je ponovno u nacionalnom dresu nakon devet godina pauze.

Kapetan Cibone je i novi kapetan reprezentacije: “Najprije bih se pridružio zahvalama gradu Osijeku na zaista lijepom gostoprimstvu te bih pozvao sve oni koji vole košarku da dođu i da nas podrže jer nam podrška zaista treba. Što se tiče atmosfere u reprezentaciji među dečkima, mogu reći da je stvarno dobra i jedva čekamo da ova utakmica krene. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo što se tiče poretka, ali isto tako smo svjesni činjenice da i dalje sve držimo u svojim rukama.“

“Zato se i vraćamo ovdje jer znamo kakvo je gostoprimstvo Slavonaca. Nadam se da ćemo ovu utakmicu iz lijepih riječi pretvoriti u dobru utakmicu na parketu i u kvalitetan rezultat. Sigurno je da će nam to biti lakše uz dobru atmosferu i navijače koji nose reprezentaciju,” dodao je izbornik Anzulović.

“Promijenili smo malo roster u odnosu na prošlu utakmicu jer ne možemo računati na euroligaške i NBA igrače i stoga ovoj reprezentaciji treba podrška jer moramo odigrati utakmicu na najvišoj razini. Nadam se da ćemo, uz sav respekt prema protivniku, i uz pomoć publike ovaj put dobiti utakmicu. Siguran sam, ako ćemo imati vrhunsku obranu, da će nam iz te obrane i napad dobiti sigurnost i kvaliteti.”

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković nada se pozitivnom ishodu: “Prije svega bih se još jednom zahvalio gradonačelniku Grada Osijeka i županu Osječko baranjske županije i svim ljudima koji su uključeni u ovaj projekt kvalifikacija. Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće, uvjeti su vrhunski što se tiče i smještaja i dvorane i ljudi koji su oko nas. Ne sumnjam da će se ponoviti atmosfera s prošle utakmice, samo se nadam da će ovaj put rezultat biti u našu korist. Šanse još postoje i mi vjerujemo da ćemo 2019. otputovati u Kinu. Iskoristit ću priliku i pozvati publiku da dođe u što većem broju, u što i ne sumnjam, no potreban nam je taj šesti igrač, a mi ćemo se odužiti dobrom igrom.“

Dvoboj s Mađarskom u dvorani Gradski vrt na rasporedu je u četvrtak od 18 sati, dok reprezentacija 2. prosinca igra u Litvi.

Posljednje dvije utakmice kvalifikacija igraju se u veljači, kad smo domaćini Poljskoj i gosti Mađara. (Foto: HKS)

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA