Karla Prodan broncom u Australiji do važnih bodova za Tokio: Pokazala sam da mogu i znam

Karla Prodan Oceania bronca 2019 web

Odličan niz sa IJF World Toura mlada Karla Prodan (do 78 kg) nastavila je i u australskom Perthu. Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis.

Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, gdje također na početku druge minute ipponom slavi protiv Ruskinje Babinceve.

“Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe,” komentirala je Prodan, koja je u polufinalu išla na Portugalku Sampaio te nije bila dovoljno oprezna u parteru:

“Ta neopreznost me koštala poraza u polufinalu, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna,” zaključila je Prodan, koja je u borbi za broncu ipponom svladala Ruskinju Šmelevu i tako osvojila važne bodove u borbi za plasman an Olimpijske igre.

U Perthu je nastupila i Barbara Matić (do 70 kg), svladala ipponom Poljakinju Hofman, a zatim u teškoj borbi s Irkinjom Fletcher izgubila u «golden scoreu» wazarijem. Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog hansoku-make Matić, čime je naša judašica završila nastup na 7. mjestu.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,