Kinezi se poklonili Draženu

Biserka Petrovic, Zdenka Zrilic i kineska delegacija

Kineska košarkaška delegacija predvođena direktorom jedne od najvećih košarkaških liga svijeta Zhang Xiongom stigla je u Hrvatsku. Predstavnici CBA lige u Hrvatsku su stigli na poziv profesora Damira Knjaza s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te organizatorice Zadar Basketball Tournamenta Zdenke Zrilić.

Dražen, Zrilić, Biserka

Odmah nakon slijetanja u Zagreb, delegacija se uputila u Muzej Dražena Petrovića u kojem ih je dočekala Biserka Petrović. Iako su mnogo znali o Draženu, direktor CBA lige i njegova pratnja bili su vidno uzbuđeni i emotivni pri susretu s Draženovom majkom. Nakon pozdrava i prvih riječi, Zhang Xiong je prenio mami Biserki divljenje koje on kao i cijeli svijet košarke u Kini osjećaju za Dražena. Nakon razgledavanja muzeja delegacija je pogledala film o Draženu nakon kojeg su ostali vidno emotivno dirnuti.

Zhang Xiong pozvao je gospođu Petrović u posjet Kini, poklonio je poseban šal koji simbolizira ljubav i pozitivne osjećaje te broš kineske košarkaške lige. Tom prilikom upisao se i u knjigu dojmova, istaknuo je Dražena kao najvećeg igrača svih vremena. Za uspomenu na Dražena kineska je delegacija dobila repliku Draženovog reprezentativnog dresa koji će biti izložen u službenim prostorijama CBA lige. Ona je najjača košarkaška liga Azije, igra se u dvije divizije i broji 20 klubova. Neki od poznatijih NBA igrača svoju su karijeru nastavili u CBA ligi, poput Gilberta Arenasa, Michaela Beasleyja, Carlosa Boozera, Wilsona Chandlera, Stevea Francisa, Kenyona Martina J.R. Smitha ili Tracyja McGradyja.

Delegacija danas putuje u Zadar u kojem će se u pratnji Zdenke Zrilić upoznati sa Zadar Basketball Tournamentom za koji su pokazali velik interes. Također, primit će ih gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić kao i župan Zadarske županije Božidar Longin.

KOŠARKA