Knin dobio atletski stadion: Bili smo to dužni omogućiti našoj djeci

Knin EPL

Natjecanjem u Kninu, prvim u povijesti Erste Plave lige, okončane su ovogodišnje kvalifikacije i poznati su svi finalisti.

Kvalifikacijama Erste plave lige u Kninu otvoren je i novi atletski stadion, prvi u Šibensko-kninskoj županiji.

Poznati su svi finalisti koji će se 3. rujna, u sklopu 69. Hanžekovićevog memorijala, boriti za medalje.

“Drago mi je što ovdje vidim puno djece i pozdravljam sve sudionike Erste Plave lige. Ovo sve smo i radili radi djece jer inače ništa od toga ne bi imalo smisla“, rekao je gradonačelnik Knina Marko Jelić i dodao:

“U Kninu smo oduvijek imali vrsne atletičare, a sada imamo sve uvjete za novi iskorak atletike i sporta uopće. Drago mi je što vidim da ljudi već sada žive s ovom stazom. Geslo Erste Plave lige je ‘Brže, više, jače’, pa pozivam sve da se držimo toga“.

Staza u Kninu je većim dijelom (1,5 milijuna kuna) financirana kroz Središnji državni ured za šport.

“Ovo je tek početak priče o značajnijem ulaganju u našu sportsku infrastrukturu, što je jedan od glavnih ciljeva i nedavno usvojene Nacionalne strategije sporta. Cilj nam je imati aktivniju i zdraviju naciju, a i ova staza će zasigurno doprinijeti tome“, kaže zamjenik državne tajnice SDUŠ-a, Krešimir Šamija.

“Knin je s trenerom Draženom Lasićem uvijek imao vrhunsku atletiku, a ova staze je napravljena za sve koji se bave sportom. Bili smo to dužni omogućiti našoj djeci“, rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, dok je spomenuti Lasić, inače koordinator Erste Plave lige u Kninu, kratko dodao:

“S ovom stazom i Erste Plavom ligom počinje u Kninu jedna nova lijepa priča. Pratite nas i vidjet ćete…“

Erste Plava liga jedinstveno je atletsko natjecanja osmoškolaca u organizaciji atletskog kluba Pro Sport i partnera – Erste&Steiermärkische banke i Erste Plavih mirovinskih fondova – na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske. Cilj natjecanja je privući što veći broj najmlađih sportu i atletici te kroz projekt 60minutaKRENI promicati svijest o važnosti dnevne jednosatne tjelesne aktivnosti kod djece.

OSTALI SPORTOVI