Krajan: Vjerujem kako će i Marin i Borna u nastavku sezone biti pravi

Krajan

Uskoro bi trebala početi i prodaja ulaznica za veliku završnicu Davis Cupa, koja će se ove godine u premijernom izdanju održati u Madridu od 18. do 24. studenog.

“Nadam se da će hrvatski navijači doći na ovaj turnir u što većem broju kako bi podržali hrvatsku reprezentaciju u obrani naslova,” rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Ulaznicu za okršaje hrvatske reprezentacije moći će se kupiti od 27. ožujka.

“Kao što je već poznato, naši su tenisači u najtežoj mogućoj skupini, s reprezentacijama domaćina Španjolske i Rusije. u ovom se trenutku još ne zna raspored mečeva, tek se zna da će se dvoboji igrati na glavnom terenu koji prima 12.345 gledatelja, te na terenu 2 (kapacitet 3.500 gledatelja) i 3 (2500 gledatelja). igrat će se na tvrdoj podlozi, istoj kao na ATP finalu u Londonu. Hrvatska ima pravo na 10 posto ulaznica od svakog našeg susreta, a putem weba će se moći kupiti ulaznice i za mečeve drugih reprezentacija. Ukoliko se ulaznice kupe odmah nakon otvaranja hrvatskog kanala na webu, kupci će imati popust od 20 posto na punu cijenu, a u mjesecima koji dolaze će postotak tog popusta padati,” istaknuo izvršni direktor HTS-a Marin Galić.

“Ulaznice za glavni teren su podijeljene u četiri zone – Premium, te ulaznice 1., 2. i 3. kategorije. Premium ulaznica za grupnu fazu bit će 350 eura, za 1. kategoriju 60, drugu 45 i treću 20 eura. Djeca od 9 do 12 godina će u grupnoj fazi plaćati 15 eura za ulaznicu, ona od 6 do 9 10 eura, dok mlađi od 6 godina ne plaćaju ulaznicu,” prenosi hts.hr.

Hrvatske tenisače u novom sustavu natjecanja čekaju mečevi s Rusima i domaćinima Španjolcima.

“Usprkos najtežem mogućem ždrijebu, možemo više nego pozitivno gledati prema završnom turniru Davis Cupa u Madridu. Svjesni smo da i Španjolci i Rusi nisu presretni što nas imaju u skupini. Najveća mi je želja da na okupu imamo sve naše najbolje igrače, da ih zaobiđu ozljede. Imat ćemo sigurno priliku za velik rezultat, a s obzirom da u četvrtfinale idu najbolji sastavi iz šest skupina te dvije najbolje drugoplasirane momčadi, možemo dalje i s jednim porazom u skupini. Što se tiče podloga, sigurno da nam odgovara,” najavio je izbornik Željko Krajan te dodao:

“Marin Čilić i Borna Ćorić definitivno nisu u životnoj formi, no to nije razlog za brigu. Marinu treba par pobjeda u nizu za hvatanje ritma i siguran sam da će uskoro ponovo biti u samom vrhu, u društvu pet najboljih na svijetu gdje se već nalazio. Borna je lani imao odličan početak sezone, teško je očekivati reprizu tih odličnih rezultata. No, vjerujem da će u nastavku sezone i on biti pravi.”

Poznat je raspored odigravanja mečeva na završnom turniru Davis Cupa u Madridu. Dvoboji u grupnoj fazi igrat će se od ponedjeljka do četvrtka (18. do 21. studenoga), petak (22.) je rezerviran za četvrtfinale, subota (23.) za polufinale, dok će se finalni susret igrati 24. studenog.

Hrvatska reprezentacija, koja brani naslov osvojen lani protiv Francuske u Lilleu, prvi će dvoboj igrati 18. studenog navečer protiv Rusije (glavni teren). Drugi dvoboj u skupini igrače izbornika Željka Krajana čeka u srijedu, 20. studenog (također u večernjem dijelu programa) protiv domaćina Španjolske. Podsjetimo u četvrtfinale ide prvoplasirani sastav iz svake od šest skupina, te dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

TENIS