Kranjčar: “Lyon je sada pod pritiskom, a današnji Dinamo je ambiciozniji i motiviraniji”

Lyon

Dinamo će u Lyonu otvoriti novu sezonu u Ligi prvaka.

Francuski doprvak stari je poznanik Modrih, u skupini su zajedno bili 2011. godine, kada je Lyon u dvije utakmice (2:0, 1:7) deklasirao i ponizio zagrebački sastav.

“Bit ćemo oprezniji jer znamo da je Lyon neugodna momčad, ali nisam bio tada u Dinamu kada su se klubovi susreli posljednji put. Imamo želju, volju i htijenje da napravimo pozitivan rezultat. Nismo pod pritiskom, start je vrlo bitan i želimo dobro krenuti. Vjerujem da ćemo uspjeti, idemo utakmicu po utakmicu,” poručio je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

“Sigurno da se držim toga da je start jako bitan, iako je otežan time što igramo protiv velikog Lyona koji ima dobru reputaciju. S druge strane, rezultat koji smo imali prije 5-6 godina nije adekvatan našoj kvaliteti. Momčad je promijenjena, ambicioznija, motiviranija i vjerujem da će odgovoriti zahtjevima igre, kao i onima koje će postaviti Lyon,” rekao je strateg Modrih pa nastavio: “Moram reći da sam vrlo ležeran prema toj utakmici jer je Lyon pod pritiskom i tu vidim našu šansu. Vidim da će taj pritisak napraviti njima problem, a mi ćemo se nakon domaćeg poraza, koji se može dozvoliti, sigurno mobilizirati. Imamo puno argumenata kako i na koji način parirati Lyonu i čekati svoju situaciju za dobar rezultat.”

U izostanku Domagoja Antolića kapetansku traku će ponijeti Josip Pivarić: “Počinje ono za što smo svi radili i za što smo se borili svih ovih mjeseci. Došli smo ovdje gdje je najveća nogometna elita i jako nas to veseli. Jedva čekamo da počne i nadam se da nećemo niti u jednom trenutku pasti pod pritisak Lige prvaka. Trebamo se veseliti zbog ovoga što smo postigli. Znamo tko je Lyon, kakva su ekipa i još uz to imamo neugodnu prošlost s njima. Sad su to dvije različite momčadi i naravno da smo svjesni da su oni favorit. Ipak, favoriti ne pobjeđuju uvijek i mi ćemo napraviti sve za što bolji rezultat.”

U drugoj utakmici skupine H, u istom terminu od 20.45 sati, sastaju se u Torinu Juventus i Sevilla.

NOGOMET