Kratki novogodišnji predah rukometaša: Momci su s puno posvećenosti i strasti odrađivali treninge, zadovoljan sam!

Červar, HRS

Hrvatska muška rukometna reprezentacija privela je kraju drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Izabranici Lina Červara dobili su kratki predah za novogodišnji doček, ali već 1. siječnja u podne putuju prema Splitu, gdje ih očekuje završna faza priprema…

Za mjesto na završnom Červarovom popisu borit će se 22 igrača, otpao je Kristian Bećiri, ali će se reprezentaciji priključiti Denis Buntić.

“Na kraju drugog dijela priprema mogu reći da sam zadovoljan sa svime. Momci su s puno posvećenosti i strasti odrađivali treninge, a i napokon su nam se priključili i ‘Nijemci’. Tako trebamo nastaviti i u posljednjem ciklusu priprema. Jedva čekamo doći u Split,” istaknuo je izbornik.

“Već prije je zbog ozljede otpao Mario Vuglač, a u nastavku priprema neće biti ni Bećirija. U Split na završne pripreme ide 22 igrača, a tada će nam se priključiti i Denis Buntić. Kompletni ćemo nastaviti s dobrim radom, ali u nešto drugačijem obliku. Čekamo pripremnu utakmicu protiv Crne Gore, a kroz sve dane ćemo se pripremati za prvi susret na Europskom prvenstvu protiv Srbije te za ostale protivnike u skupini,” poručio je Červar.

U petak 5. siječnja Hrvatska od 20.30 sati igra pripremnu utakmicu protiv Crne Gore u Spaladium Areni, a prihod od ulaznica bit će doniran Klinici dječje kirurgije KBC-a Split

Popis rukometnih reprezentativaca za posljednju fazu priprema:

Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Ivan Pešić – HC Meškov Brest
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem

Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock

Marino Marić –MT Melsungen
Željko Musa – SC Magdeburg
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Igor Vori – RK PPD Zagreb

Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Halil Jaganjac – RK Metalurg
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin

Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Cindrić – RK Vardar

Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

Mjesto na Euru u Hrvatskoj izborit će 16 igrača! Prva utakmica igra se u Splitu 12. siječnja protiv Srbije, a u skupini su još Island i Švedska.

RUKOMET