Kreće prodaja ulaznica za humanitarni spektakl Zaklade Marin Čilić: Nadam se da se vidimo u velikom broju na Šalati

Martin i Valent Sinković, Anja Konjuh, Dina Levačić i Marin Čilić-julienduvalphoto

Zaklada Marin Čilić organizator je jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla koji će se održati 12. lipnja na SRC Šalata. Ulaznice kreću u prodaju u utorak 21. svibnja…

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Franko Škugor izaći će na centralni teren na zagrebačkoj Šalati i zaigrati teniske mečeve u parovima, a pridružit će im se i Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić. Sve ih je povezao i spojio naš najbolji tenisač Marin Čilić te njegova Zaklada koja organizira ovo jedinstveno druženje.

“Jako puno nas sportaša koji smo uspjeli i koji smo ostvarili vrhunske rezultate, dolazimo iz malih sredina i znamo koliko su sportska infrastruktura i pravi uvjeti važni za zdravi razvoj djece. Želimo svoj djeci Hrvatske poslati poruku da je važno da se bave sportom, da se igraju i žive sretno, a uz to ćemo ćemo i pomoći OŠ Tordinci. Nadamo se da će upravo iz tog mjesta izrasti još jako puno vrhunskih sportaša“, izjavio je Marin Čilić.

Važno je baviti se sportom! Poruka je to koju često čujemo ali kada je prenesu najveći sportaši Hrvatske, ujedinjeni u projektu Gem Set Hrvatska, onda ona zasigurno dobije još najveći mogući značaj. Nažalost, sva djeca u Hrvatskoj nemaju mogućnost bavljenja sportom jer dolaze iz sredina u kojima nema sportske infrastrukture.

Gem Set Hrvatska-julienduvalphoto

Hrvatska turistička zajednica također je podržala projekt: “Iznimno mi je drago što smo dio ovog velikog humanitarnog projekta koji je ujedinio i okupio velikane hrvatskog sporta u zajedničkom plemenitom cilju, a unaprjeđenje sportske infrastrukture u manje razvijenim sredinama to svakako jest. Veseli nas nastavak uspješne suradnje s Marinom i vrhunskim hrvatskim sportašima uključenima u ovaj projekt. Nastavit ćemo brendirati i promovirati nacionalni turizam kroz sport i suradnju s uspješnim sportašima koji su dokazano naši najbolji ambasadori“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je Hrvatska u svjetskim okvirima najprepoznatljivija po turizmu i sportu.

Jedan od sportaša koji će pokazati svoje vještine u tenisu je i Valent Sinković: “Brat i ja smo rođeni u Zagrebu, živimo u Zagrebu i teško nam je uopće pojmiti da neka djeca nemaju adekvatni prostor za bavljenje sportom. Kad se najbolji sportaši okupe na jednom mjestu mislim da se mogu pokrenuti i napraviti velike stvari. Zato smo s oduševljenjem smo prihvatili poziv. Bit ćemo tamo i podržati ovaj projekt, a nadam se da se vidimo svi u zaista velikom broju na Šalati“.

Nevena Mrkonjić, Valent Sinković i Marin Čilić

U odabiru škole za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta pomogla je Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a poziv za prijavu poslan je ravnateljima osnovnih škola koje dolaze županija potpomognutog područja. Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti. Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema niti igralište niti dvoranu. Da je sport važan za djecu potvrdio je i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te je naglasio da je važno da djeca od najranijih dana steknu naviku i da im sport bude stil života. Na lokaciji će organizirati zanimljive aktivacije za sve posjetitelje koje će početi već u 12 sati.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje ekshibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata moći će se osigurati od 21. svibnja, putem sustava ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 80 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a bit će dostupne i VIP ulaznice koje uključuju potpisanu majicu te ulaz na službeni koktel party.

ZAKLADA MARIN ČILIĆ

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

DRUŠTVENE MREŽE TENIS