Kreće završnica Kupa: Cedevita brani naslov, iskusna Cibona i domaćin Zadar vrebaju Krešin trofej!

Stojko, Kup, KK Zadar

Od 14. do 17. veljače u Zadru će se održati Final 8 završnica Kupa Krešimira Ćosića. U srijedu od 17 sati igraju Zagreb i Cedevita, a od 19.30 sati Šibenik i Zabok. U četvrtak od 17 sati na rasporedu je četvrtfinale Škrljeva i Cibone, dok će od 19.30 sati na parket Zadar i zadarska Sonik Puntamika.

Polufinala su u petak, a završnica u subotu.

“Grad Zadar je zaslužio ovu završnicu s obzirom da je 20. obljetnica da Kup nosi ime jednog od naših najvećih košarkaša i da će Zadar to sigurno dobro organizirati. Bit će to jedan veliki festival košarke kakav smo i u prošlosti viđali, jer ovo je istinski grad košarke. To mogu potvrditi iz osobnog iskustva, igrao sam dugi niz godina ovdje. Tu sam počeo svoju karijeru i kao košarkaš i kao čovjek. Izuzetno mi je drago da sam ovdje i da ću biti narednih dana i nadam se uživati u košarci kao svi vi,” poručio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković, legenda zadarske košarke.

“Mislim da smo svi svjesni što za nas znači Kup. Sigurno ćemo morati odigrati puno bolje nego u posljednje vrijeme. Imamo razna opravdanja ali za osvojiti Kup moramo odigrati tri dobre utakmice. Bitno je da napravimo dobar program, da se istovremeno i odmorimo i da momčadi ukažemo na pogreške. Držim da igrači dobro znaju što ih čeka i da će pokazati pravo lice”, najavio je trener branitelja naslova pobjednika Jure Zdovc.

Cedevita je u napornom ritmu utakmica: “Naviknuli smo igrati u ovom ritmu, tako nam je od početka sezone, ništa neuobičajeno za nas odigrati tri utakmice u četiri dana. Imamo dobar ždrijeb, to moramo priznati, ali niti jedna utakmica za nas nije unaprijed dobivena. Svaka je teška i u svakoj moramo biti najbolji što možemo. Svaki kiks se tu plaća ispadanjem i nema popravka. Vjerujem da je to svima jasno, i igračima i stožeru.”

BiH reprezentativac Džanan Musa dobio je naše ‘igračko’ državljanstvo i u ekipi Cedevite sad se vodi kao stranac: “To je odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu.”

“Sretan i zadovoljan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario,” dodao je Musa i naglasio:

“Naravno, no mi svaku momčad trebamo respektirati. Ne treba otpisivati ni Zagreb, ni Šibenik, ni Zabok, ni sve ostale momčadi jer i oni igraju košarku i treniraju svaki dan željno da nešto ostvare. Ne treba podcjenjivati, ali mislim da smo mi definitivno najkvalitetnija momčad. No, opet, to treba pokazati na terenu . Zadar s takvim navijačima je opasan, a Cibona ima jedan iskusan roster. Tako da uz sva ta neka zbivanja i okolnosti koje mi imamo mislim da će to biti jedna jako dobra završnica.”

Cedevita je Kup Krešimira Ćosića osvojila ukupno pet puta i trenutno je u seriji od četiri uzastopna osvojena trofeja u ovom natjecanju.

Trener Šibenika Vladimir Anzulović nada se podršci navijača s tribina dvorane u Višnjiku: “Pozvao bih da nam i u Zadru budu vjetar u leđa, jer zajedno smo puno jači!”

Direktor KK Zadar Željko Žilavec vjeruje kako će cijela završnica proći bez incidenata: “Što se tiče sigurnosti na utakmicama, moram istaknuti da smo imali sastanak sa zaštitarskom tvrtkom i PU Zadarskom te moram istaknuti da će raditi sva četiri ulaza, da će vrata dvorane otvorena nekoliko sati ranije pa molim sve gledatelje za strpljenje i da se dođe na vrijeme pošto će kontrola na ulazu biti rigoroznija nego inače. Morate znati da će posjećenost biti jako velika.“ (Foto: HKS)

KOŠARKA